Kære sommerferiebørn, troldmænd, hekse, mugglere, husalfe, trolde, ugler og alle andre magiske væsner, kom indenfor, når Sorø Bibliotek & Bykontor i skolernes sommerferie åbner for en verden fyldt med magi, eventyr og en masse fantasi.

”I år er det 25 år siden den første Harry Potter bog, De Vises Sten, udkom, så det er jo oplagt at vores sommerferie på biblioteket skal handle om den verden!”, fortæller bibliotekar Dorte Hansen, der er spændt og glæder sig meget til sommerferien.

Hun fortsætter: ”Derfor handler alle vores sommerferieaktiviteter om noget med eller fra Harry Potter. Vi skal lave rullinger, perleplader, monsterbøger, tryllestave og meget mere. Det bliver magisk og fantastisk.”

Harry Potter og den magiske verden, som J.K. Rowling har skabt, er elsket af mange – både store og små. Måske har du læst bøgerne eller fået dem læst højt, eller måske har du set filmene. Måske har du endda både læst bøgerne og set filmene. Det kan også være, at du slet ikke kender til Harry Potter og den magiske verden, men det gør ikke noget, for du kan sagtens deltage i de kreative værksteder alligevel. Her er det nemlig kun fantasien, der sætter grænser, og du kan derfor helt selv bestemme, hvordan dine rullinger, tryllestav osv. skal se ud.

Her kan du se en oversigt over sommerferieaktiviteterne:

Fra uge 26-31: Harry Potter skattejagter for både store og små

Tirsdag den 28. juni kl. 10-12 på Sorø Bibliotek: Tryl dig om til en karakter fra Harry Potter

Tirsdag den 5. juli kl. 10-12 på Dianalund Bibliotek: Tryl dig om til en karakter fra Harry Potter

Torsdag den 21. juli kl. 10-12 på Sorø Bibliotek: Lav Harry Potter figurer

Tirsdag den 26. juli kl. 10-12 på Dianalund Bibliotek: Lav Harry Potter perleplader

Tirsdag den 2. august kl. 10-12 på Sorø Bibliotek: Lav din egen monsterbog fra Harry Potter

De kreative værksteder er gratis, men da der er et bestemt antal pladser, så skal der hentes en gratis billet på et af bibliotekerne eller på soroebib.dk. På hjemmesiden kan du også læse meget mere om de kreative værksteder.

Monsterbog. Foto: Karen Plesner