Torsdag den 29. februar kl. 19.00 kan du opleve et spændende foredrag om Ukraines skæbner, når journalisterne Anne Haubek og Thomas Ubbesen gæster Sorø Bibliotek.

Ukraines soldater og civile står på andet år midt i en bitter og desperat kamp mod den russiske invasionshærs grænseløse terror. Men hvor længe kan ukrainerne opretholde dette niveau af modstand? Er der realistiske udsigter til en sejr i denne konflikt, eller vil situationen blot forværres yderligere?

Journalisterne Anne Haubek og Thomas Ubbesen, forfattere til to bøger og forfattere af talrige artikler om Østeuropa, Ukraine og Rusland, har besøgt Ukraine gentagne gange under den pågående konflikt. Her har de mødt og lyttet til utallige mennesker – helt almindelige mennesker, både ukrainere og russere, der enten frivilligt eller ufrivilligt er blevet draget ind i konflikten. Samtidig følger de tæt med i de løbende storpolitiske og militære udviklinger i krigen.

Hør om Anne Houbek og Thomas Ubbesens bevægende samtaler med disse mennesker, der forsøger at overleve midt i krigens rædsler. Få kvalificerede og realistiske vurderinger af, hvad der kan forventes ved fronten og i den internationale storpolitik i de kommende måneder.

Du kan finde billetter på soroebib.dk, i appen ’Biblioteket’ eller på biblioteket i den betjente tid.

Foto: ABW