Når Hendes Majestæt Dronningen gæster Slagelse Kommune d. 29. + 30. august som en del af sit årlige sommertogt, skal hun bl.a. opleve en festforestilling skabt helt særligt til hende af Sjællands Teater – og iscenesat af kunstnerisk direktør, Peter Thieme, der også er aftenens konferencier.

Som en del af det store 2-dages program i Slagelse Kommune skal Hendes Majestæt mandag aften opleve en stor festforestilling skabt helt særligt til hendes besøg. Festforestillingen bliver skabt af Sjællands Teater i samarbejde med Borreby Teater, med Sjællands Teaters kunstneriske direktør, Peter Thieme, i spidsen som iscenesætter og konferencier.

Peter Thieme. Foto: Mie Neel

Det er Slagelse Kommunes borgmester, Knud Vincents (V), der har bedt Sjællands Teater om at stå for en festforestilling for dronningen, og det er kunstnerisk direktør, Peter Thieme, der har sammensat programmet.

Festforestillingen afholdes på Borreby Gods i samarbejde med Borreby Teater, der ejes og ledes af Joachim Castenschiold, der foruden at være godsejer og teaterdirektør også er skuespiller og hofjægermester.

Peter Thieme og Joachim Castenschiold har tidligere arbejdet tæt sammen, da Peter Thieme i en årrække var ansat som kunstnerisk leder af Borreby Teater og selv har været med til at designe den smukke teatersal.

Peter Thieme er opvokset i Korsør og bor i dag i Slagelse by.

Som en del af den store festforestilling vises bl.a. et uddrag fra Sjællands Teaters egen forestilling DE USYNLIGE. Forestillingen spillede på Tersløsegaard i begyndelsen af sommeren og blev virkelig godt modtaget af både publikum og anmeldere.

Forestillingen var også en del af det officielle program for fejringen af ”Dansk teater 300 år”, som Hendes Majestæt er protektor for.

DE USYNLIGE er instrueret af Vibeke Wrede, der i juni måned vandt en Reumert som Årets Instruktør.

Herudover byder festforestillingen på masser af sang og musik – bl.a. med operasanger, John Olsen, operasangerinde Sofie Elkær og sangerinden Simone Egeriis, der blev landskendt, da hun som kun 12-årig vandt ”Scenen er din”.

I alt er der 120 medvirkende i festforestillingen, der udover Hendes Majestæt Dronningen, spiller for et publikum, der er inviteret af Slagelse Kommune.

I forestillingens pause er Peter Thieme blevet inviteret til en personlig samtale med Hendes Majestæt. Peter Thieme udtaler i den forbindelse:

”Det er en stor ære, at få lov at møde og tale med dronningen helt personligt. Og så er jeg selvfølgelig rigtig glad for, at hun er interesseret i Sjællands Teater og det store arbejde, vi laver her – både for Slagelse Kommune og for publikum i hele landet.”

Billetter: sjællandsteater.dk / telefon 5959 5988 / billet@sjteater.dk

De Usynlige på Tersløsegaard. Foto: Evan Hemmingsen