Bøger kan sætte tankerne igang og skabe en ny politisk dagsorden. Derfor starter SF Sorø en ny læsekreds, hvor medlemmerne får lejlighed til at snakke politik og vende verden med udgangspunkt i en aktuel bog.

Læsekredsen starter på Sorø Bibliotek 24. april 2023 kl. 19.30.

Den allerførste bog er Jacob Marks Fartblind (2023). Gyldendal beskriver bogen sådan:

Det ramte avisernes forsider med et brag, da SF’s 30-årige gruppeformand, Jacob Mark, fortalte, at han havde mistet det meste af sit syn som følge af stress.  I bogen Fartblind tager Jacob Mark os med bag kulisserne på nogle vilde, kulørte og travle år med valgkampe, MeToo, shitstorme og politiske sejre og nederlag, der undervejs blev ledsaget af voldsom angst og stress. Hudløst ærligt fortæller han om sit livs største krise og kampen for at finde sig selv under sin syv måneder lange sygemelding. Fartblind er en dybt personlig fortælling om grænseløshed, fest og kærlighed og om at finde en ny vej, når kroppen siger fra, og livet kræver en genstart.

På første møde i læsekredsen aftaler vi, hvilke bøger vi vil læse. Det kunne være Flemming Splidsboel Hansen og Niels Bo Poulsen: Putins krig: Mellem styrke og svaghed (2023), Halime Oguz: Enepige (2022) eller Jesper Vaczy Kragh: IQ 75. Erling og åndssvageforsorgen (2022).