Artiklen er sponseret

Søvn er en universel ting, som alle mennesker har brug for. Vi kan ikke overleve, hvis vi ikke får sovet. I mindre ekstreme tilfælde påvirker manglende søvn dog kun dit humør, dit immunforsvar, din koncentrationsevne med mere, og det kan også være rigeligt slemt. Du har sikkert prøvet at holde en døgner eller have søvnbesvær i en periode. Og det er noget, de fleste gerne vil undgå.

Det kan dog være svært at vide, hvor du lige skal starte, hvis du gerne vil optimere din nattesøvn. Måske føler du allerede, at du har de perfekte rammer for en god nats søvn? Hvis du alligevel døjer med søvnbesvær, kan du forhåbentlig finde nogle tips og tricks i de følgende to afsnit til at afhjælpe problemet.

Den rigtige seng
Det siger måske lidt sig selv, at sengen har en stor indflydelse på, hvordan du sover om natten. Men dette kan ikke understreges nok. Sengen er vigtig for, at du ligger behageligt, og den skal passe godt til lige præcis dine præferencer. Nogle mennesker er eksempelvis mere til bløde madrasser og kontinentalsenge, mens andre er mere til hårde madrasser og elevationssenge. Sengepræferencer er bare enormt forskellige, og derfor bør du ikke bare vælge den dyreste og mest populære seng på markedet, for det er ikke sikkert, at den passer til dine præferencer. Hvis du er helt på bar bund i forhold til valg af seng, kan du starte med at se på de bedste kontinentalsenge i 180×200.

Den rigtige aftenrutine
Tiden op til sengetid er også afgørende for, hvor let du kan falde i søvn. Undgå derfor gerne kaffe inden sengetid, få luftet godt ud i soveværelset, og tag eventuelt et varmt og afslappende bad. Derudover bør du også minimere skærmtid, da lyset fra skærme har en opkvikkende effekt. Slap derfor i stedet af med eksempelvis en god bog.

Foretrækker du madrasser og kontinentalsenge eller hårde madrasser og elevationssenge? Pr-foto