Af Marianne Vinding, Dianalund

Vi er nu vidner til noget så ubegribeligt som en krig i Europa.
Det er alvor.
Den Frie Verden har valgt at støtte Ukraine. Zelenskij er blevet symbolet på Ukraines frihedskamp. Vi støtter med Moral, Penge, Våben og andet.

Ukraine får vor fulde støtte og sympati. Når det er sagt, så skal vi også være os bevidste omkring, at vor økonomiske og militære støtte til Ukraine forøger risikoen for at krigen rykker væsentlig nærmere, da Putin kan opfatte dette som en krigserklæring.

Ifølge kilder (navne er kendt) støtter omkring 25% af russerne Putin og overgrebet på Ukraine, omkring 40% af den russiske befolkning er imod, og resten blæser blot med vinden.

Måske skulle vi støtte nogen af de måske 40% russere, som er i Rusland, der ikke ønsker krig med noget land og som specielt ikke ønsker Putin (navngivne personer, som ikke tør stå frem).

De vestlige lande og virksomheder står i kø for at komme med sanktioner mod Rusland. En af de mere underholdende var, at Rusland nu er nægtet adgang til at deltage i Det Internationale Melodi Grand Prix, hvilket nok ikke lige er den ”trussel”, som får Putin til at stoppe angrebet på Ukraine.

Gora Yamantau i Ural bjergene indeholder en atomsikker bunker, hvor Putin kan flygte til. Putin vil formentlig her blive beskyttet af paramilitære tropper der også p.t .bevogter området, da Putin muligvis ikke stoler fuldt ud på den russiske hær. Hvis Putin installerer sig i en atomsikker bunker, kan man næsten kun tolke det som at vi er rykket mærkbart tættere på en atomkrig.

Rusland har været styret af Putin i flere præsidentperioder, end godt er.

Putins vision og drøm er formodentligt at få Ruslands grænser tilbage til de gode gamle USSR-dage. Men det er en irrationel gammel mands drøm – ikke et helt folks.

Naturligvis skal vi støtte Ukraine, så meget som muligt, men måske vil vi i virkeligheden få mere ud af at støtte de 40% af russerne, som ikke er medlem af Putins fanclub – for han skal væltes indefra.