Er du en af dem, der er nysgerrig på, hvordan der mon ser ud inde bag akademiets tykke mure? Hvilke historier og kunstværker, der befinder sig derinde? Og har du lyst til at opleve og høre om den nyrenoverede klosterkirke? Så er en rundvisning i Sorø Klosterkirke og Sorø Akademi, den 12. juni, 21. august eller 4. september, måske noget for dig.

Som noget helt nyt kan du komme med på en kombineret rundvisning, der tager dig med ind i en af Danmarks smukkeste og største middelalderkirker, Sorø Klosterkirke, og derefter ind bag Sorø Akademis smukke facade.

”Sorø Akademi er normalt ikke åbent for offentligheden, så vi er selvfølgelig meget glade for, at vi nu kan tilbyde denne spændende rundvisning,” fortæller Pernille Simonsen fra bykontoret med et stort smil.

Du vil blive vist rundt i akademiets smukke lokaler og høre om skolens historie og kunstværker.

Sorø Klosterkirke har været under renovering i lang tid, men nu er den atter åben.

”Det er en fuldstændig fantastisk kirke, men en masse historie, så jeg er så glad for, at vi endelig kan besøge den igen og ikke mindst invitere folk med ind,” fortsætter Pernille.

På turen rundt i kirken får du historien om den nye indgang, der slet ikke er ny, men en genetablering af en indgang, der var i de første 600 år af kirkens levetid. Du får historien om kalkmalerierne, gravstenene og meget mere. Måske hører du også om de ni takker, der pludselig gjorde Ludvig Holberg til greve og ikke baron, som han var.

Rundvisningen tager halvanden time og koster kr. 110 (børn under 12 år er gratis). Billetterne kan købes på Bykontoret eller på soroebib.dk, hvor du kan læse meget mere.

Foto: ABW