Nu har du muligheden for at få en guidet historisk rundvisning i Sorøs smukke, nyrenoverede klosterkirke – en af Danmarks smukkeste og største middelalderkirker – samt den smukke og majestætiske hovedbygning på Sorø Akademis Skole, som normalt er lukket for offentligheden. Og dertil, at høre om Sorøs historie, middelalderen, munke og Sorø Akademi.

Sorø Bykontor, Sorø Klosterkirke og Sorø Akademi er igen gået sammen om at tilbyde en spændende 1½ times rundvisning, der tager dig med på en historisk rejse.
Hør om dygtige munke der startede det hele, om kongesønner og nogle af Danmarkshistoriens kendteste kunstnere.

Undervejs fortæller vores guide med stor viden og indgående lokalkendskab om bl.a. Absalon, Holberg og B.S. Ingemann – og deres betydning for Sorø.
Og du kan nyde de smukke historiske lokaler på Akademiet og se skønne kunstværker af bl.a. Eckersberg og Jens Juel.

Det er både en historisk, stemningsmættet og sanselig rundvisning der er i vente.
Pernille Simonsen fra Sorø Bykontor fortæller smilende: ”Du kan bogstaveligt talt mærke historiens vingesus, når du går rundt i Sorø Klosterkirke og i de smukke lokaler på Akademiet. Det er vidunderligt at opleve den store interesse for vores skønne by. Vi er beriget med et helt unikt og smukt mix af natur, kultur og historie – som begejstrer såvel os selv som gæster fra nær og fjern.
Det mix, kan man i øvrigt læse mere om – og blive inspireret til nye oplevelser, på hjemmesiden www.kultureninaturen.dk 

Sorøs borgere har tre chancer for at deltage i rundvisningen; søndag d. 5. maj kl. 14.00 – 15.30, søndag d. 9. juni kl. 12.00 – 13.30 og søndag d. 25. august kl. 14.00 – 15.30.

Ved alle tre arrangementer mødes deltagerne foran Sorø Klosterkirke.

Billetterne koster kr. 100 pr. person og kan købes Sorø Bibliotek & Bykontor, eller på www.soroebib.dk/arrangementer. Børn under 12 år er gratis.

Pressefoto