Sæsonen 2022 har for Rasmus Lind fra Sorø Roklub allerede været hektisk oven på flere år med aflyste regattaer og dermed erstatnings regattaer hjemme. Det er der hvor Rasmus har holdt på med virkelig seriøs træning hjemme på Sorø Sø med sine nu fjorten klub kapronings-kammerater, som alle hjælper til med at presse hinanden frem mod næste udfordring og med solid støtte fra klubbens ungdoms afdeling og bestyrelse.

Rasmus deltog slut 2021 i Danmark Ro Centers (DRC’s) test-regatta og som den anden bedste letvægts roer over-all (og med samme slut-tid som den hurtigste), kom han indenfor dørene i DRC. På letvægts holdet i DRC, kom en tredje roer senere tilbage fra orlov og Rasmus har siden efteråret 2021 været i udkanten af DRC-truppen og siden slut vinter, været tilbage i egen klub, forberedt mod U23 sæson i 2022.

De senere år med Covid-19 aflysninger, har samtidig også været årene hvor der for Rasmus alligevel har været U23-VM samt U23-EM og hvor han som yngste i feltet har vist sin styrke i front af feltet med A-finaler eller top B-finale, senest ved U23 VM i Varese, Italien. Som ungdomsroer er der ingen seedning fra tidligere resultater og i semifinalen ved U23 VM 2022 møder Rasmus så Guld-Sølv-Bronze, dette resulterer i b-finale hvor Rasmus så stikker helt af fra resten af feltet og vinder stort.

Sæsonen 2022 har alt i alt budt på fuld regatta kalender og Rasmus har taget det hele ind i stiv overarm. DRC har taget Rasmus med til Senior EM og her viser Rasmus sit potentiale ved at være meget nær A-finalen, det som kun 20-årig.

Med kun to pladser i letvægts herre gruppen for alle danske kaproere som har ambitioner om OL 2024, så er der mega hård kamp om pladserne i denne gruppe. Internationalt betyder det også at der skal leveres på allerhøjeste niveau for overhovedet at få billet til OL.

251 herre-roere i verden kan opnå udtagelse til OL 2024 og heraf kun 32 herre-roere i letvægt og det kun i en enkelt bådklasse nemlig dobbelt sculler – to personer med hver to årer, heraf kun 2 danskere.

Det er her hvor Rasmus har kæmpet i sin egen aldersklasse U23, men hvor den bagvedliggende målsætning hele tiden har været at nå højest mulige niveau, nemlig kampen om pladsen på Danmarks bedste letvægts dobbeltsculler og derfra OL-deltagelse.

Efter at have sagt farvel til en mulig succes ved U23 EM er Rasmus testet af på DRC’s OL-satsning og er herefter nu parret op med Alexander Modest fra Lyngby Roklub. Alexander har indtil for nylig roet med Oscar Petersen fra Bagsværd. Alexander og Oscar fandt ikke helt den fart som skal til og det blev besluttet at forsøge med Rasmus i båden. Ovenpå en weekend med bådindstillinger og trials, meget sent på sæson, er det besluttet at fortsætte med et nyt hold. Alle tre roere ligger meget tæt, så det bliver spændende at se om Rasmus med sin grundstyrke, stabilitet og rolige gemyt, kan tilføre det ekstra bundtræk som skal til for at få at fart i båden.

De kommende tre uger står den på træningslejr i Østrig, holdet er allerede taget afsted og nu bliver det spændende at følge det nye makkerpar til VM i Racice, Tjekkiet hvor VM i roning afholdes d. 18. – 25. september. Samme bane hvor Rasmus deltog ved U23 VM i 2021.

Ingen tvivl om at et hold sat virkelig sent frem mod årets VM altså lige skal have kilometer i benene til at finde hinanden, på vand og på land. Med et mellem-langsigtet mål i 2024 bliver det spændende at se om parret stille og roligt kan indhente god fart over de næste par år.

Rasmus Lind, Sorø roklub vinder B-finale ved U23-VM 2022 i letvægts single sculler.
Foto: Dorthe Jensen (privat).