Løbere får igen mulighed for at skifte asfalten ud med smuk natur, skovens ro, grusstier, mudrede udfordringer og muligvis sneklædte landskaber, når det populære crossløb finder sted lørdag d. 2. marts 2024 i Ruds Vedby. Løbet byder på en unik løbeoplevelse gennem området ved Nørager Gods, der åbner op for al sin pragt.

Motionsløbet ved Nørager Gods er det sidste af fem crossløb, der afholdes forskellige steder på Midt- og Vestsjælland. Selvom vi kalder det cross, er det i virkeligheden trail, hvor op mod 750 løbere samles for at udfordre sig selv på bakker, grusstier, smalle spor og muligvis gennem sne og mudder, alt efter, hvordan vejret arter sig.

Unikke ruter gennem privat område
Bag de fem crossløb står DGI Midt- og Vestsjælland og flere forskellige løbeklubber. Lørdag d. 2. marts er Høng Løbeklub medarrangør og kan, sammen med DGI Midt- og Vestsjælland, byde på en unik oplevelse, når løbere får lov til at opleve den historiske herregård Nørager Gods helt tæt på. Nørager Gods blev opført i 1429 som et smukt trefløjet anlæg i renæssancestil.

”Vi glæder os til at vise nogle unikke ruter frem, som man sjældent får lov til at opleve. Ruterne er grundigt markeret, og vi har frivillige vejvisere ude i terrænet, så alle kommer godt igennem. Ruterne gennem godsets område er planlagt, så løberne får det bedste med. Start- og målområde er placeret i godsets gård,” fortæller Høng Løbeklubs Ove Pedersen.

Motivation og fællesskab i fokus
For mange af deltagerne er løbene en god motivationsfaktor i de mørke måneder og med til at holde vintertræningen ved lige. Mange løbere repræsenterer lokale klubber eller fællesskaber og tager afsted sammen for at nyde fællesskabet både før og efter løbene. Alle er velkomne, uanset løbehastighed, og der er plads til både dem, der løber for oplevelsen og dem, der stræber efter at vinde.

”Det bliver en super dag i terrænet, hvor løberne får sat både deres kondition og teknik på prøve. Der er formentlig nogle våde og sumpede skovstier, så ingen kommer tørskoet igennem. Og så kunne det være fedt, hvis vi kunne lokke nogle af de lokale ud og løbe hos os og blive bekræftet i, at alle kan være med. Vi glæder os til at byde alle løberne velkommen til denne særlige løbeoplevelse,” fortæller Ove.

Distancer for enhver smag
Crossløbet ved Nørager Gods byder på tre distancer – 3 km, 6 km og 9 km – for at sikre, at alle, uanset niveau, kan være med. Den yngste deltager er under 11 år, mens den ældste løber er over 80 år.

“Vi rummer alt fra meget hurtige løbere til motionister, der mest af alt løber for oplevelsen. Vi gør vores ypperste for at give alle løbere optimale betingelser. Vi starter 6 og 9 km i heats med de hurtigste løbere forrest, hvilket sikrer spredning allerede fra starten. 3 km afvikles først, og alle deltagere starter samtidig,” forklarer Christina Otto Jensen, idrætskonsulent i DGI Midt- og Vestsjælland og fortsætter:

“Det kræver ikke særligt udstyr at være med, men en god investering er et par trailsko, der kan gøre det nemmere at komme gennem årstidens smattede og glatte terræn. Om vinteren ved vi aldrig helt, hvordan underlaget arter sig, så sko med et godt greb er alfa og omega”.

Stigende interesse
Crossløbene har efterhånden mange år på bagen, men interessen for at løbe på grus, i sne, gennem mudder og over bakker er stadig intakt og sågar stigende.

“Løberne er rigtig glade for disse løb, hvor det ikke kun handler om distancen, men også om oplevelsen. Vores crossløb udfordrer både puls og teknik, og er en oplagt mulighed for at prøve kræfter med nye ruter, hvor man ellers ikke ville komme ud at løbe. Og så er der bare en rigtig god stemning og hyggelig atmosfære,” afslutter Christina Otto Jensen.

Tid og sted
Der er stadig mulighed for at tilmelde sig løbet – både online og fysisk på dagen. Tjek https://www.sportstiming.dk/event/12848 for mere information.
• Lørdag d. 2. marts 2024 i Ruds Vedby v/ Nørager Gods, Nøragervej 23, 4291 Ruds Vedby
• Kl. 10.30: ca. 3 km (tidsgrænse 40 min.)
• Kl. 11.15: ca. 6 km og ca. 9 km i heats af ca. 50 løbere med et minuts mellemrum
• Kl. 13.00: Medaljeoverrækkelse, kåring af crossseriens vindere

 

Foto: ABW