Traditionel makeup giver et smukt udseende, men det kan være en besværlig proces at skulle påføre hver dag. Derudover kan det kræve flere touch-ups i løbet af dagen, og det kan være svært at opretholde et fejlfrit look. Permanent makeup er en fantastisk måde at spare tid og få et resultat, der holder hele dagen.

Før skulle man til København, men nu finder du lige her i Sorø en klinik med speciale i PMU – en forkortelse for ‘permanent makeup’. Den erfarne behandler Henriette Fabricius bruger permanent makeup til at forstærke bryn, eyeliner og læber, hvilket kan hjælpe med at give ansigtet mere karakter og en mere symmetrisk form.

Før behandlingen
Forud for behandlingen kommer du til en konsultation.

”Her lytter jeg til dine ønsker og vurderer, hvordan jeg bedst muligt kan opfylde disse. Du har også mulighed for at blive behandlet samme dag, hvis du forud har fremsendt et billede, så jeg kan tilrettelægge behandlingen optimalt og vi naturligvis også har haft mulighed for den kommunikation, som der er brug for inden,” forklarer Henriette Fabricius.

Inden behandlingen på dagen, påsmøres en lokalbedøvende creme på området, der skal behandles. Bedøvelsen hjælper til at modvirke et eventuelt ubehag ved behandlingen.

Herefter opmåler og optegner Henriette det ønskede behandlingsområde, og først når du har godkendt optegningen starter selve behandlingen.

”På den måde er vi enige om, at det er den form du ønsker, mens jeg samtidig tager højde for dine naturlige ansigtstræk og knoglestruktur (ved øjenbryn),” fortæller Henriette.

Efter behandlingen
Umiddelbart efter behandlingen vil du med stor sandsynlighed opleve, at det behandlede område er hævet og har en rødlig og ret markant farve. Hævelsen og den rødlige farve forsvinder igen i løbet af et par dage. Herefter vil farven midlertidig være endnu mere markant. Det er en naturlig del af ophelingen. Farven vil typisk falme 20-60% afhængig af behandlingsområdet og den anvendte teknik. Resultatet kan derfor først vurderes senere, og det kræver derfor lidt tålmodighed at vente på det endelige resultat.

”Din tryghed er utrolig vigtig for mig, og derfor lever alle mine behandlinger op til internationale krav såvel som Sikkerhedsstyrelsens kontrol af kosmetiske tatoveringssteder, ” understreger Henriette.

Du kan derfor roligt bestille tid på hendes klinik på Nørrevej 7 i Sorø. PMU Klinik har kunder fra hele Sjælland, og du er også meget velkommen.