Sommerferien nærmer sig, og det betyder traditionen tro kurs mod lufthavnen eller de europæiske motorveje for mange vestsjællændere. Men i år er der særligt en ting ekstra, man bør have med i ferieforberedelserne: Lejebilerne hænger nemlig ikke på træerne.

Krigen i Ukraine og mangel på reservedele som følge af eftervirkningerne af Covid19-restriktionerne gør, at det i år kan være ekstra svært at skaffe en lejebil til sommerferien. Det kan sætte en kæp i hjulet for de ferierende vestsjællændere – GF Forsikring kommer her med et par gode råd til at undgå at blive billøs.

– Vi råder generelt vores medlemmer, der flyver på ferie, til at bestille lejebil i god tid, så de undgår en situation, hvor der simpelt hen er udsolgt. Derudover skal de af vores medlemmer, der selv kører på ferie i udlandet, være opmærksomme på, at der kan være ekstra ventetid på en lånebil, hvis man får brug for det i forbindelse med et nedbrud, siger Per Haulund, skade- og policedirektør i GF Forsikring.

Giv problemerne det røde kort  
Medlemmer med en kaskoforsikring er automatisk med i Rødt Kort-ordningen, som dækker vejhjælp i 28 EU-lande og knap 30 lande uden for EU. Hjælpen omfatter bl.a. vejhjælp på stedet, bugsering og hjælp til at komme videre eller hjem fra ferie. Men hvis man skulle være uheldig på ferien, kan transporten hjem i år komme til at foregå på en lidt anden måde end normalt.

– Alle vores medlemmer skal nok blive hjulpet, men en evt. hjemtransport kan komme til at foregå i tog – eller hvis der er tale om en stor bil, kan den videre transport komme til at foregå i to mindre biler. Det skyldes alt sammen, at der i år er færre lejebiler på markedet, siger Per Haulund.

Gode råd før bilferien
Ved at følge et par simple gode råd kan du med lidt mere ro i maven spænde sikkerhedsselen og køre på ferie:

Få et værksted til at give bilen et ferietjek – oplys, at bilen skal køre sydpå

Tjek dine dæks tilstand – og medbring gerne reservehjul

Husk at få tjekket airconditionanlægget

Kontroller standen på diverse væsker: olie, bremsevæske, kølervæske og sprinklervæske

Tjek din forsikring Medbring kørekort og sundhedskort i plasticversioner – de digitale udgaver på mobilen godkendes ikke i alle lande

 

Vil man nyde friheden med en lejebil på sin ferie, skal man være ude i god tid, da det kan være svært at få fat i lejebiler og lånebiler i år. Husk at tjekke dine dæks tilstand – og medbring gerne reservehjul. Foto: SDL