Der er opstået en ny påsketradition i Sorø. Den hedder Påskejagt, og den byder på masser af kreativitet, leg og fortælling for børn og deres voksne.

I år foregår den tirsdag den 26. marts kl. 11-14. Billetter til 45 kr. per barn kan købes i døren på Sorø Museum og Sorø Kunstmuseum eller forud via sorøkunstmuseum.dk eller vestmuseum.dk.

Bag påskejagten står Sorø Museum, Sorø Kunstmuseum og Sorø Bibliotek, som i forening kalder sig for 3-på-stribe. Det er netop en jagt på ledetråde og oplevelser mellem de tre huse.

Hvert hus byder på sin egen aktivitet. Når man har prøvet den, kan man med ledetråd i hånden tage videre til det næste hus, og til sidst venter en lille præmie.

Her er hvad man kan opleve på jagten
På Sorø Museum kan man lave flotte dækkeservietter til påsken med aftryk af fjer på ubleget bomuldslærred. Der skal trævles kanter, stryges stof og trykkes fine fjermotiver. Der bliver også tid til at puste fjer, en sjov lille leg, der kræver behændighed og masser af luft i lungerne.

På Sorø Kunstmuseum er værkstedet gjort klar til at lave kunstneriske æg i patchwork. Alle inviteres til at gå amok med stof- og garnrester og skabe deres helt egne smukke patchwork-æg. Man må gerne tage sine egne stofrester med, hvis man f.eks. har en gammel trøje eller andet, som du vil have forvandlet til et flot æg. Når ens æg er færdigt, kan man få det med til at hænge op i sit hjem.

På Sorø Bibliotek sætter et stort fortælle-æg gang i fantasien, så man kan kreere sig eget æggevæsen i papir. Påsken kommer med forår, æg og nyt liv. Hvilke nye liv kan man forestille sig ligger gemt i æggene? Man kan lytte til det store æg fortælle om forskellige skabninger i æg. Fortælleægget vil være at finde i børnebiblioteket, hvor det ruger på sine historier blandt bøgerne.

Pressefoto