Artiklen er sponseret

Pointen med et forbrugslån er at kunne betale for ting, der ikke er helt lige så dyre som fast ejendom eller en ny bil, men som heller ikke ligefrem er gratis. Det kunne fx være penge til et nyt køkken eller en ny computer. Hvis du har tålmodighed til at vente, til du har sparet penge op til at betale for det selv, er det oplagt at gøre dette, for så slipper du for renter mv. Men at låne penge er en mulighed.

Kan du finde forbrugslån online?

Hvis du har besluttet dig for, at du gerne vil have penge nu og her, og du går på jagt efter forbrugslån, så kan du tjekke en oversigt over forbrugslån for at finde det rette. Forbrugslån kan du finde online, hvis du ikke er til sinds at søge lån i banken. Faktisk kan det godt være svært at få forbrugslån i din bank, da det sjældent er helt store beløb, vi taler om. I øvrigt tager det tid at få godkendt et banklån.

Online lån eller banklån?

Derimod kan det gå forholdsvist hurtigt at få svar på, om du kan låne penge, når du søger om online forbrugslån. Du vil også sjældent opleve at møde de samme krav om at stille sikkerhed, når du leder efter lån online, som du kender fra banken. Når det så er sagt, skal du være indstillet på, at du bliver mødt med højere renter ved mange online lån, end du skulle betale, hvis du lånte penge i en bank.

Er det ansvarligt at låne penge?

Hvis du ikke har nogen fast indkomst, er det en ret skidt idé at tage et lån, uanset om låneudbydere går med til det eller ej. I en bank vil der typisk være nogen, der siger nej til at låne dig penge, hvis din økonomiske situation ikke vidner om, at du kan betale lånet tilbage. Det er der til en vis grad også ved online låneudbydere, fx dem der kreditvurderer låntagere, men det er ikke helt det samme.

Hvad skal løbetiden være?

Er du opsat på at tage et forbrugslån, er det klogt at tage stilling til, hvor lang en løbetid lånet skal have. Hvis du vælger et lån med lang løbetid, kan du have en årrække til at betale det tilbage, men du ender til gengæld tit med at betale flere penge, end hvis du havde valgt et lignende lån med kort løbetid. Det er også vigtigt, at du tager stilling til, om du ønsker et lån med fast eller variabel rente.

Vil du ikke udfordre skæbnen?

Vælger du et lån med fast rente, så er der fuld forudsigelighed omkring, hvor meget du skal betale i månedlig ydelse. Hvis du vælger et lån med variable rente, der svinger med markedet, er der chance for, at du slipper billigere – men også for at du skal betale mere. Hvis du ikke har det store mod på at udfordre skæbnen, er forbrugslån med fast rente at foretrække frem for lån med variabel rente.

Vælger du et lån med fast rente, så er der fuld forudsigelighed omkring, hvor meget du skal betale i månedlig ydelse. PR-foto