Mange i Sorø går rundt med drømme om hoppe ud af pendler-hamsterhjulet og springe ud som selvstændig. Tanken om at kunne være sin egen chef er noget, som er tiltrækkende for mange, og går du og overvejer, om du endelig skal tage springet, kan du her få inspiration og gode råd til, hvordan du får kickstartet din drøm.

Sørg for at have styr på det økonomiske aspekt allerførst
Der er mange ting, der skal gå op i en højere enhed, når man springer ud som selvstændig. Det kan både være en dyr og tidskrævende proces, hvilket vil trække tænder ud hos mange. Allerførst er det væsentligt, at du har styr på det økonomiske aspekt af det. At starte en virksomhed er et dyrt projekt, og der skal hurtigt penge ind igen, for at det kan betale sig.

Derudover er det naturligvis også en fordel, at du ikke skal bruge lang tid på at håndtere det økonomiske aspekt, når du endeligt er i gang. Eventuelt kan du benytte et regnskabsprogram gratis. Det vil ikke være en udgift, og du vil hurtigt og nemt kunne sende fakturaer og lignende.

Dernæst kan det være en god idé at snakke med nogen indenfor branchen
Hvis du ingen erfaring har med at drive egen virksomhed, vil det være en helt ny verden, som åbner sig for dig. Du vil opleve, at der er mange nye ting, som du skal lære, og det vil til tider være overvældende. Du skal være opsat på, at du kommer til at arbejde i mange timer, og at der ofte opstår uforudsete ting. Derfor kan det være en god idé at snakke med nogen indenfor branchen. På den måde kan du blive godt klædt på, til hvad der end venter dig forude med din virksomhed.

Der er mange ting, der skal gå op i en højere enhed, når man springer ud som selvstændig. PR-foto