Klassisk i Sorø byder den 3. august kl. 17 på en koncert med Hans Ole Thers. Det sker i Sorø Klosterkirke, og der er fri entré. Programmet byder på musik af Bach, Händel, Franck og Widor.

Hans Ole Thers kender Sorø godt fra sin gymnasietid på Sorø Akademis Skole. Han fik som alumne på Akademiet orgelundervisning af Sorø kirkes daværende organist, Knud Vad. Både før, under og efter tiden på Akademiet var han organist i et par kirker på egnen, først i sine allertidligste teenageår i Haldagerlille kirke i tre år, derefter fulgte syv års ansættelse i Pedersborg kirke.

Efter studentereksamen i 1975 blev han optaget på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvorfra han aflagde kirkemusikalsk kandidateksamen med topkarakter i 1980. Han blev efterfølgende uddannet som statsprøvet musikpædagog i orgel med eksamen i 1983.

1985-86 gennemførte han videregående studier i Paris hos Marie-Claire Alain, André Isoir og Susan Landale.
Hans officielle debut fra solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 1986 blev usædvanligt godt modtaget af et rekordstort publikum og af pressen.

Hans Ole Thers blev i 1985 blev ansat som organist og klokkenist i Helligaandskirken på Strøget i København, hvor han i mere end 35 år var leder af kirkens omfattende musikliv.

Sideløbende med sin ansættelse som organist varetog han i over 30 år sit hverv som docent på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med speciale i fransk romantik, tysk barok samt liturgisk orgelspil, herunder improvisation.

Efter 53 års ansættelse som organist i Den danske folkekirke stoppede Hans Ole Thers i begyndelsen af 2021 i sine faste stillinger, og han optræder nu som freelance koncertorganist og orgelpædagog for avancerede studerende.
Han har en udstrakt karriere som orgelsolist i ind- og udland. Han har spillet koncerter i de fleste europæiske lande samt i USA og Australien, og han har haft adskillige turnéer i Rusland.

Han har indspillet talrige CD’er med barok og romantisk orgelmusik, blandt andet en komplet udgave af Widors 10 orgelsymfonier samt Widors øvrige orgelmusik.

Hans Ole Thers har komponeret musikken og præsten Carina Wøhlk har skrevet digtene til ”Salmeskat” i to bind, udgivet af Wilhelm Hansens forlag både som CD, koralbog og motetter for blandet kor.

Han har modtaget en række legater, herunder det franske statslegat.

Pressefoto