Hvorfor tage til Fanø? Dybest set kunne du tage til næsten en hvilken som helst lille, idyllisk ø og nyde en god ferie. Men når du burde tage til Fanø, skyldes det, du ved Fanø oplever, hvad Vadehavet har at byde på. Desuden finder du et roligt byliv flere steder på øen, primært i Nordby og Sønderho, og selv når du ikke befinder dig ude ved kysterne, kan du stadig opleve smuk natur i form af klitter.

Vadehavet byder på rigt fugleliv
Vadehavet er et besøg værd, hvis du ønsker rolige omgivelser, der er rige på flora og fauna ved de såkaldte strandenge. Her kan du ofte finde flere arter fugle, der hviler og søger føde, før de migrerer andre steder hen, fx Sibirien eller Grønland. Millionvis af vandfugle passerer Vadehavet hvert år, så hvis du er ornitolog, er vadehavet et skatkammer for dig – når du ikke overskrider fuglenes grænser.

Kultursafari i Nordby og Sønderho
Hvad så med byliv? Nordby er Fanøs største by og har ca. 2.800 indbyggere. Det er her, du finder såvel sportshal som bibliotek og turistbureau. Tager du på kultursafari i Nordby eller Sønderho, kan du få et historisk indblik i, hvordan Fanøs byer er gået fra byer præget af fiskernes hårde liv til havs til at være kunstnerbyer, der lidt ligesom Skagen har kunnet give inspiration til fine friluftsmalerier.

Besøg ”The Big Five” på Fanø
Naturen inde midt på øen er også værd at opleve, om end interessen for at se kysterne ofte er det, der trækker folk til Fanø. Fanøs fem største klittoppe (som sammen omtales ”The Big Five”) er alle skønne at se. Medmindre du kan cykle mellem dem, kan du godt regne med at afsætte nogle dage til at besøge dem alle – lige fra Mosedalsbjerg i syd til Kikkebjerg mod nord. Så se naturen på Fanø.

Vadehavet er et besøg værd, hvis du ønsker rolige omgivelser, der er rige på flora og fauna ved de såkaldte strandenge. Pr-foto