Fredag den 20. maj kan man opleve indersiden af en fængselscelle og prøve kræfter med jobbet som fængselsbetjent, når Kriminalforsorgen ruller forbi Sorø – nærmere bestemt Ringsted 35 ved Meny.

Det sker, når Kriminalforsorgen kører land og rige tyndt med en specialbygget lastbil udstyret med VR-briller, en fængselscelle og interaktive spil, der skal give et smugkig ind i en ellers lukket verden.

”Med lastbilen kan vi give et indblik i en hverdag, som få kender, men som mange gør sig forestillinger om. Vi oplever, at mange har svært ved at gøre sig tanker om, hvad det vil sige at være fængselsbetjent i et dansk fængsel. Derfor byder vi velkommen til en verden indenfor, hvor du både kan få en anderledes oplevelse og en god snak med betjente og personale fra Kriminalforsorgens fængsler,” siger Chef for Koncern Uddannelse i Kriminalforsorgen, Mette Adamsen.

Med VR-teknologien giver lastbilen besøgende en rundvisning i Vestre Fængsel og Storstrøm Fængsel, hvorefter du kan besøge lastbilens autentisk indrettede fængselscelle. Herefter kan du teste din dømmekraft i et interaktivt spil, der sætter dig overfor en række dilemmaer, du som fængselsbetjent skal håndtere.

Slutteligt kan man tage en snak med Kriminalforsorgens medarbejdere, der både udgør uniformerede fængselsbetjente, socialrådgivere og HR-konsulenter, som står klar til at fortælle om deres hverdag og erfaring med jobbet.

Flere fængselsbetjente
Kriminalforsorgens Danmarksturné skal udover at øge opmærksomheden omkring jobbet som fængselsbetjent også bidrage til, at flere søger ind på uddannelserne som fængsels- og transportbetjent.

”Vi håber på, at vi ved at åbne mere op for omverdenen, får flere til at overveje at blive fængselsbetjent. Danmarks fængselsbetjente spiller en vigtig rolle i at skabe tryghed i vores samfund og i at bringe mennesker sikkert videre til et liv uden kriminalitet, og her er vi altid på jagt efter flere dygtige kollegaer,” siger Mette Adamsen.

Hen over den næste periode vil Kriminalforsorgen besøge lokale bytorve, pladser og uddannelsesinstitutioner i hele landet. På Bliv fængselsbetjent –  Lastbilen (blivfaengselsbetjent.dk) kan du se, hvornår lastbilen kommer forbi en by nær dig. Her kan du også læse mere om, hvordan det er at arbejde som fængselsbetjent.

Foto: ABW