Artiklen er sponseret

Har du et sommerhus, du bruger til ultimativ afslapning, når du bare har brug for at komme lidt væk fra hverdagen og al travlheden? Det er skønt at have en oase, man kan trække sig lidt tilbage til, men det fungerer bedst, hvis den er god at være i hele året rundt. Nogle sommerhuse er ikke til at få ordentligt varme i vinterhalvåret, så her kan det godt betale sig at få investeret i en varmepumpe, så det kan være skønt at være der, uanset om kalenderen siger juni eller november.

En luft til luft varmepumpe til sommerhuset fungerer rigtigt godt, fordi den generelt er målrettet mindre boliger. Det er altså formentlig ikke den løsning, du skal vælge til boligen derhjemme, hvis den er specielt stor, men i et sommerhus er det ikke noget problem. Pumpen installeres delvist udendørs, delvist indendørs, og trækker så varmen ud af udendørsluften, der kan udnyttes indenfor.

Virker hele året rundt
Det praktiske ved luft til luft-varmepumpen er, at den kan benyttes året rundt. Mange vil formentlig tænke, at der ikke er meget varme at trække ud af luften i vinterhalvåret, men pumpen fungerer helt fint – selv hvis der er nattefrost eller konstant frost udendørs. Du behøver ikke at være bange for at komme til at fryse fødderne af den grund.

Hvis du går op i klimaet og i at passe lidt på vores jord, så er løsningen med en varmepumpe også rigtig godt. Da der er tale om at udnytte den allerede eksisterende luft, er der tale om vedvarende energi, og der er ikke behov for nogen form for fossile brændstoffer. Det er noget af det, der tæller rigtig meget op for mange, og det er også noget af det, der måske gør, du overvejer det. Og så kan du altid kigge på andre typer af varmepumper til din almene bolig.

 

Det praktiske ved luft til luft-varmepumpen er, at den kan benyttes året rundt. PR-foto