Kongskilde Naturcenter starter en ny sæson med legestue. Arrangementet er åbent for alle der er hjemme med deres børn, uanset alder og adresse. Dagens program vil dog være tilrettelagt således, at det primært henvender sig til de 2-6-årige. Men alle børn vil kunne få glæde af programmet uanset alder:

Vi mødes fast på tirsdage kl. 10 og ca. hver 14. dag. Der er små ændringer pga. diverse helligdage og ferier. Se program længere nede.

Det nye i denne sæson er at man skal tilmelde sig arrangementet på forhånd og samtidig betale ved tilmelding. Tilmelding sker via mail til Kongskildenaturcenter@gmail.com. Skriv “legestue” i emnefeltet. I mailen skriver du hvem og hvor mange der tilmeldes arrangementet. Seneste frist for tilmelding er dagen før et arrangement kl. 12. Det giver os tid til at lave ændringer hvis det er nødvendigt. Hvis vi skulle være tvunget til at aflyse, har vi nu også mulighed for at få direkte fat i jer. Vi aflyser kun i tilfælde af sygdom, eller hvis der simpelthen er for få tilmeldte. Vi har et minimums antal deltagere på 6 familier. Betaling skal ske samtidig med tilmelding til MobilePay nr. 40247929. (Kirsten B. Friis) Pris per barn fra 1år er 20 kr. 3 børn eller mere 50 kr. samlet. Skriv i kommentarfeltet hvor mange du betaler for. Det er altså ikke længere nok blot at klikke ”deltag” på vores begivenhed på Facebook.

Har man ikke lige nået at fået tilmeldt sig arrangementet på forhånd, kan man tage chancen og møde op alligevel og blot betale på dagen. Men vi kan ikke garantere at arrangementet bliver afholdt, medmindre der er nok tilmeldte. Så vi opfodrer kraftigt til at man melder sig til på forhånd.

Programmet vil som udgangspunkt altid starte kl. 10, så kom gerne i god tid så man lige kan nå at tisse, lege, spise en mad osv.

Vi mødes foran Den gl. Vandmølle som nu er udstillingsbygning. Den ligger på adr. Skælskørvej 29, 4180 Sorø. Der er parkering på den store offentlige p-plads Skælskørvej 34. Altså på den modsatte side af vejen. Fra p-pladsen går der en sti til Kongskilde Naturcenter under vejen.

Der vil altid være en formilder som starter dagen op kl. 10 og hjælper alle i gang med dagens emne og aktiviteter. Efter en halv times tid overdrages ledelsen til jer forældre, som dermed står for at udføre resten af det planlagte program, I står dermed også for evt. oprydning efterfølgende.

Vi vil altid forsøge at være ude i det fri så meget som det overhoved er muligt. Det gælder både med og uden Corona-restriktioner. Det er derfor også vigtigt at børn og voksne er klædt på efter årstiden. Det er bare ikke særlig sjovt at gå og fryse en hel dag. Vores erfaring siger at korrekt påklædning betyder usandsynligt meget for dagens forløb, ungernes humør (og de vokses) og dagens læring. Så vi kan simpelthen ikke understrege det nok.

Temaerne vi kommer til at arbejde med er:

• 11. og 25. januar.
Fugle, Vi skal lære fuglestemmer med de nuttede plysfugle, bygge redekasser, lave fuglemad, se på æg og meget og mere.

• 8. februar.
Bål-dag. Børnene lærer selv at tænde et bål, bruge en økse, lave stearin bomber, og lave pandekager på bål.

• 22. februar og 8. marts
Vand. Vi ser på de fisk som lever i Mølledammen. Bygger vores egen fiskestang. Tømmer ruser. Skærer en fisk op og undersøger hvad der er inden i.
Vi bygger vandmøller og lærer om vandkraft og opstemning af vand. Vi får waders på og bygger dæmninger.

• 22. marts.
Find foråret. Vi går på jagt efter forårets komme og leder efter forårstegn med bingoplader, kikkerter og skattekort.

• 5. og 26. april
Affald i naturen. Vi deltager i den landsdækkende affaldsindsamling og lærer om nedbrydning og mikroplastik. Vi lærer om regnorme, kompost og prøver at bygge en ormefarm.

• 10. og 31. maj
Sorø Summer. Sorø kommune skærper opmærksomheden på biodiversiteten, og vi tager den helt ned i børnehøjde med Sorø Summer. Her arbejder vi med de vilde bier og bruger dem som udgangspunkt for at skabe en rigere og mere mangfoldig natur også hjemme i jeres egen have. Og vi skal selvfølge også op og besøge vores bistader med honningbier iført bidragter i børne størrelser.

• 13. juni
Gurli Gris natur og sansesti. Vi gentager vores fede Gurli Gris rute med masser af leg, læring og sansning til de små.

• 28. juni
Kano på Tystrup Sø. Som en del af Sorø kommunes sommerferie aktivitetsprogram inviterer vi jer til at deltage i vore Drop-in kanodag på Frederikskilde strand. Der vil ikke være et særligt program til jer denne dag, men vi har planlagt dagen således at det passer med hvornår vi plejer at mødes, og håber derfor at rigtig mange af jer har lyst til at deltage. Denne dag er der ingen tilmelding eller betaling, da det hører under Sorø kommunes sommerferie aktiviteter.

Se også: https://www.facebook.com/Kongskilde-Naturcenter-682416778517203/