Langt om længe kan gymnaster fra store dele af Sjælland igen mødes for at sætte et festligt punktum på sæsonen, når det igen er tid til gymnastikopvisning under åben himmel i Sorø.

933 gymnaster fra 16 foreninger, bl.a. PGI, er klar til at vise, hvad de har arbejdet med i løbet af sæsonen til Søskovstævnet søndag den 12. juni 2022.

”Sommerstævnerne er en perfekt måde at afrunde sæsonen på. Corona har jo spændt ben for traditionen, så sidst vi kunne byde velkommen var i 2019. I år bliver det derfor en rigtig festdag,” siger Merete Diana Hansen, der er formand i DGI Midt- og Vestsjælland Gymnastik.

Fælles er glæden
Traditionen tro kommer Søskovstævnet til at byde på mange forskellige typer hold, der alle har gymnastikken til fælles. Med udsigt til DGI Landsstævne i juli er 2022 også et helt specielt år for mange idrætsbegejstrede mennesker.

”Jeg synes bestemt, det er en styrke, at vi kan vise mangfoldigheden i gymnastikforeningerne. Her er der plads til store og små hold, høje ambitionsniveauer og til at hygge sig. Hvor det for nogle hold er et festligt punktum på sommersæsonen, er det for andre også en måde at teste formen forud for DGI Landsstævnet i Svendborg. Fælles for alle er begejstringen ved at være aktive sammen med andre”, siger Merete Diana Hansen.

Køligt overblik i sommervarmen

Når så mange mennesker skal mødes, stiller det store krav til planlægning og afvikling. Her er et dedikeret hold af frivillige på banen for at sikre, at alle får en god oplevelse. De skal fx lave programmet, gøre opvisningspladsen klar, og på selve dagen er der fuldt tryk på.

”For at få det hele til at fungere skal vi være rigtig mange frivillige, der løfter i fælles flok. Vi har jo alle vores hverdag i gymnastikforeningerne og ved til fulde, hvad det betyder at kunne mødes på den her måde. Derfor bruger vi gerne en masse timer før, under og efter,”, siger Heidi Aamand, der er spidsen for DGI Midt- og Vestsjællands Stævnekompetencegruppe Syd.

Foto: DGI