Alzheimerforeningen og Sorø Kommune har i samarbejde åbnet et cafe-tilbud for personer med en demenssygdom, hvor formålet er at styrke hjernen gennem motion og socialt samvær.

Der er i dag evidens for, at hjernen holder sig frisk og brugbar længere, hvis man lever et aktivt liv. Det er vigtigt at holde sig i fysisk god form så længe som muligt og samtidig at få styrket sine kompetencer i et socialt fællesskab.

Når demensen bliver en fast del af livet, kan det være svært at bevare sit netværk og motivationen til aktivitet. Derfor tilbyder de en åben cafe, hvor motion og socialt samvær er en fast del af tilbuddet.

Praktisk info:

I mødes kl. 13.00 foran Værkerne, hvor I starter med at motionere. Det betyder, at I ofte går en tur i vores dejlige nærområde og de sørger for passende udfordringer undervejs. I tilfælde af dårligt vejr, bruger vi gymnastiksalen. Men ingen vil blive overbelastet.

Husk overtøj der passer til vejret.

Når I er tilbage på Værkerne, går I op og laver en kop kaffe og får et stk. kage. I hygger jer og synger nogle sange og får en god snak om det, der optager dig både nu og episoder fra tidligere i dit liv.

De kærer sig om hinanden, så du skal melde afbud, hvis du ikke kommer. For at hjælpe dig med at huske dagens oplevelser, vil de nogle gange tage billeder, som de kan sende til dig på sms.

Enkelte gange planlægger de en længere tur, hvor dine pårørende vil blive inviteret. Her sikrer de fælles transport og deles om udgifterne.

De har åbent Torsdag kl. 13.00-16.00.
De har lokaler på Værkerne, Frederiksvej 27, 1. Sal, Sorø.
Pris: 10 kr. for kaffe og kage.
Kørsel: Egen transport eller
Flex trafik

Hvis I er interesserede i at høre nærmere, så kontakt:

Demenskoordinator Susanne Kjellkvist
tlf. 23411760 onsdag kl.9.00-10.00 eller tlf. 20535439
susk@soroe.dk

eller

Alzheimerforeningen
Mette Abrahamsen
tlf: 53647435
mette@abrahamsen.it

Foto: ABW