Mit Sorø eller Dit Sorø? Det er let at forveksle. Faktisk forholder det sig også sådan, at en del som ønsker at besøge byportalen, kommer til at forveksle Dit Sorø med Mit Sorø. De søger simpelthen på ’Mit Sorø’ i stedet for ’Dit Sorø’. Dit Sorø er stedet, hvor du kan finde en hel masse oplysninger om, hvad Sorø har at byde på.

En hyggelig by
Uanset, om man kalder det dit eller mit Sorø, er Sorø et besøg værd. Byen ligger på det vestlige Midtsjælland. Sorø by har ca. 7750 indbyggere og er en hyggelig by med en lang historie. I bymidten finder man flere bindingsværkshuse fra 1600-tallet. Sorø er indhegnet af søer på tre sider, og det er alt sammen med til at give byen en særlig stemning. Det er oplagt at tage på en rolig ferie og overnatte på et af byens bed and breakfasts. Der er også rig mulighed for en smuttur til København. Det tager under en time og toget kører direkte fra Sorø Station og ind til Københavns Hovedbanegård. Men forinden skal man sørge for at får set nogle af Sorøs mange seværdigheder.

Seværdigheder i Sorø
Et populært besøgsmål i Sorø er Sorø Klosterkirke. Kirken er skøn at træde ind i og rummer en over 700 år gammel historie. Ludvig Holberg og tre konger ligger begravet i deres sarkofager i netop Sorø Klosterkirke. Derudover ligger kirken i meget smukke omgivelser ved Sorø Sø.

Et andet sted, som er værd at besøge, er Sorø Kunstmuseum. Her finder man en samling af malerier fra dansk guldalder og russiske ikoner. I tillæg til sin faste udstilling har kunstmuseet skiftende udstillinger.

Når man besøger Sorø Klosterkirke eller Sorø Kunstmuseum, er det oplagt at gå en tur i Akademihaven. Haven er en stor og meget smuk park, som også rummer bygninger, som har tilknytning til historiske personligheder. Haven ligger lige ned til Sorø Sø, hvilket kun gør oplevelsen endnu skønnere.

En anden naturperle, som kan anbefales, er Birkegårdens Haver. Her kan man finde de smukkeste haver, for eksempel en engelsk have og en japansk have. Birkegårdens Haver er også et meget børnevenligt sted. Her er æsler, geder, kaniner, grise og flere andre dyr, som helt sikkert er et hit for børnene. Og så kan haverne besøges året rundt.

Listen over seværdigheder er lang. Bjernede Kirke er en lille fin rundkirke, Fulby Keramik laver smuk keramik og på Sorø Museum, kan man komme tæt på Sorø Bys historie.

Det er både dit og mit Sorø, og byen kan varmt anbefales som destination.