“Forleden kom jeg i besiddelse af en bunke tegninger som jeg havde lavet, da jeg var fire år gammel. Det er jo tydeligt, at jeg allerede dengang havde talent”, smiler Julia Kiy, der i august måned udstiller på Gallerigangen på Sorø Bibliotek.

Julia Kiys tidlige interesse for at tegne og male har i dag gjort hende til en utrolig dygtig kunstner, der ikke blot ønsker at udfordre og udvikle sine egne kreative evner, men også sine børn, børnebørn og skoleelevers. Som Julia Kiy siger:

“Det gør en verden til forskel, at man tør kaste sig ud i at udtrykke sig i billeder og former, og det giver en tilfredsstillelse og stolthed, når man selv – og andre – synes om det, man laver.”

Akvareludstillingen på Gallerigangen rummer en del motiver af Sorø og omegn, og det er tydeligt at se, hvor Julia Kiy har haft sit staffeli stående, når man kigger på værkerne.

“En af de dejlige grunde til at bo i Sorø er de mange gode motiver og det fantastiske lys”, fortæller Julia Kiy, der glæder sig meget til at vise sine værker frem.

Malerierne er figurative og naturalistiske, og de er bestemt et besøg værd!

Tøsefnidder i Storgade af Julia Kiy