Frederik Mensink er musiker og bor i Alsted. Han spiller kontrabas i trioen Azur Azur, som den 2. september udgiver deres debutalbum noget blåt, der indeholder 11 originale numre. Trioen skaber sit lydunivers omkring Frederik Mensinks spidsfindige og stemningsfulde kompositioner.

Azur Azur spiller instrumental folk med en kølig nordisk tone, som opstår i mødet mellem skandinavisk folkemusiktradition og jazzede improvisationer. Musikken giver associationer til Jan Johanssons Jazz på Svenska.

Trioens kapelmester Frederik Mensink fortæller om det blå band:

”Den nordiske folkemusik indeholder ’blå toner’, ligesom man kender fra blues. De blå toner kaldes også kvarttoner og findes i folkemusik fra hele verden, fx arabisk musik. Azur Azur handler om vores fascination af folkemusikken, med dens blå toner og mystiske rytmer.”

Frederik er født og opvokset i Sorø og er vokset op med folkemusik. Som barn har han haft en stor del af sin musikalske opvækst på Folkekulturværkstedet Broby Gl. Skole, og det er blandt andet herfra inspirationen til musikken kommer:

”Vi forsøger at skabe en moderne lyd, som baserer sig på den musiktradition og kulturarv, vi har her i vores hjørne af verden. Men vi gider heller ikke være dogmatiske omkring det. Det bliver sgu for kedeligt. Vi vil gerne prøve at udfordre begrebet ’folkemusik’ en lille smule, og så bare vise hvad folkemusik også kan være. Det er faktisk en musiktradition, som har en masse at byde på,” fortæller Frederik.

Frederik er uddannet fra folkemusiklinjen på Syddansk Musikkonservatorium og har derudover studeret verdensmusik og improvisation i Göteborg. Sidste år flyttede han sammen med sin kæreste til Alsted syd for Sorø.
Udover Frederik består Azur Azur af musikerne Jonathan Fjord Bredholt og Rasmus Brinck. Jonathan, som er bandets pianist, spiller også med den anmelderroste jazztrio Hvalfugl. Rasmus Brinck, der spiller det svenske instrument nyckelharpa og selv kommer fra Sverige, spiller i det dansk/svenske folkband Tailcoat, som var nomineret til ‘Årets talent’ ved DMA Folk 2019.

Debutalbummet noget blåt kan fra den 2. september høres på både CD og vinyl samt streames på diverse tjenester.
Der er mulighed for at opleve musikken live, når Azur Azur i forbindelse med udgivelsen af albummet noget blåt spiller koncert på Folkekulturværkstedet Broby Gamle Skole, Suserupvej 55, 4180 Sorø.

Koncerten er arrangeret af Folkekulturværkstedet og afholdes søndag d. 4. september kl. 14.30. Prisen for koncerten er 100 kr. (80 kr. for medlemmer) og inkluderer kaffe og kringle. Børn og unge under 18 år er halv pris. Koncerten støttes af Sorø Spare- og Laanekasses Fond.

Fra venstre: Frederik Mensink, Jonathan Fjord Bredholt og Rasmus Brinck. Foto: Uffe Okkels Birk