Som afslutning på en vel overstået sæson afholder Kunstnergaarden det årlige Kunsthåndværkermarked søndag den 4. september 2022 kl. 10-17.

Entrébilletten til 50 kr. inkluderer adgang til en omvisning i Saltofte Larsen samlingen kl. 11, 13 eller 15. samt lodtrækning kl. 14 og 16 om gavekort på 300 kr. til køb af kunsthåndværk på en af standene. Børn og unge under 15 har gratis adgang.

Medlemmer af Foreningen Kunstnergaarden har gratis adgang mod forevisning af gyldigt medlemskort. Medlemskab af Foreningen Kunstnergaarden kan tegnes eller fornys i Kulturhuset.

På dette års marked byder vi velkommen med 36 stadeholdere. I Kulturhuset fremvises bl.a. billedkunst, glaskunst, smykker og kreativ tekstilkunst.

Café Ellen er i dagens anledning rykket ud i telt i haven ved Kulturhuset, hvorfra der serveres kaffe og kage.
På markedspladsen findes trædrejere, smykkekunstnere, raku-brændte keramiske figurer, tekstil- og strikdesign, honningprodukter, glaskunst og meget mere. Dekupørsaven arbejder igen på markedet efter et par års pause. I år byder vi velkommen til flere nye stadeholdere, som bl.a. viser knive, tasker og vikingesmykker, filtdyr og mennesker, keramiske smykker, fotokunst, lamper drejet i træ, samt naturfarvet garn og tekstildesign.

Henrik Slager & søn står igen parat med forplejningen og dertil kan købes fadøl og vand.

Om formiddagen vil Benny Søby levere den musikalske underholdning og om eftermiddagen overtager Køie & Lindegaard musikteltet.

Stenhuggerværkstedet vil være bemandet og man er velkommen til at se, hvordan der arbejdes i sten. Skulle man eventuelt selv få lyst til at tage kampen op med stenene, kan man få en aftale med Poul Odgaard om at blive medlem. Er man udøvende kunstner, kan man måske få sin næste udstilling på Kunstnergaarden. Tal med udstillingskoordinator Linda Wittchen om mulighederne.

Kunstnergaarden og især Kulturhuset har dannet ramme om koncerter, kunstudstillinger og foredrag samt en række andre aktiviteter i årets løb og bliver besøgt af mange også uden for den normale åbningstid, hvor der kan bookes særomvisninger for grupper i Saltofte Larsen Samlingen.

Kunstnergaarden bliver ud over støtte fra Sorø Kommune hjulpet godt på vej af sponsorater fra det lokale forretnings-og erhvervsliv samt foreningens mange medlemmer.

Kunstnergaarden ligger naturskønt ved Skelbæklund i udkanten af Dianalund. Gården har været ejet af multikunstneren Lars Saltofte Larsen, som indtil sin død i 1999, selv viste sine kunstværker frem. Samlingen af henved 1000 kunstværker testamenterede han til Saltofte Larsen Fonden og Rune Glyholt, som er formand for fonden, har sammen med mange frivillige med stor entusiasme og engagement formået at bevare samlingen på stedet, så det er lykkedes at indfri Saltofte Larsens store ønske om at bevare og fremvise hans kunstværker.

Samlingen og Kulturhuset er åbent hver weekend i perioden maj til august kl. 14-17.

Se mere på www.kunstnergaarden.dk

Pressefoto