Kristina Ringsmose Madsen er uddannet gartner, blomsterbinder, havedesigner – og pædagog. Efter at have arbejdet som pædagog i mange år har hun nu taget springet og virkeliggjort sin drøm om igen at gøre haver til omdrejningspunktet for sit arbejdsliv.

Med sin nystartede virksomhed, Kristinas Design og Haveservice, står hun klar til at hjælpe haveejere med stort og småt, fra forårsklargøring, pleje og beskæring til indretning og haveplaner. Men allermest handler det for Kristina om at hjælpe haveejerne med at genfinde haveglæden.

”Måske oplever man, at haven er blevet for krævende. At den er blevet en uoverskuelig pligt, snarere end det fristed og frirum, den gerne skulle være. Her kan jeg hjælpe haveejerne med at finde ud af, hvad der er vigtigt for netop dem i deres have, og hvordan haven måske kan forenkles, så man fokuserer på de elementer i haven, som giver den største glæde og nydelse,” siger Kristina Ringsmose Madsen.

”Det kan også være, man er ny haveejer på en nyudstykket grund og savner inspiration til, hvordan man relativt hurtigt skaber en have med sjæl og charme,” fortsætter hun.

Havebesøg
Typisk starter samarbejdet med en telefonsamtale efterfulgt af et havebesøg. Her spørger Kristina ind til haveejernes ønsker og havedrømme og sammen danner de sig et overblik over, hvordan opgaven kan gribes an.

”Nogle har især brug for hjælp til det praktiske – pleje, beskæring og den slags. Andre vil gerne have nogle råd til, hvordan de selv kan få mere succes med deres havearbejde, eksempelvis blive bedre til beskæring eller få ny inspiration til insektvenlig beplantning. For mig er det vigtigste at lytte mig frem til kundens behov og byde ind med netop det, der skal til for at få haveglæden til at blomstre.”

Læs mere om Kristinas virksomhed på www.designoghaveservice.dk eller følg Kristina på Facebook og Instagram.

Kristinas bedste havetips

• Vælg ud og fokusér. Man kan ikke nå alting på én gang. Vælg et sted i haven, du holder særligt af, og fokusér på det, når du passer din have.

• Prioritér din haveglæde. Hvad gør dig glad i din have? Smukke blomster? At se børnebørnene spille bold på græsset? At drikke kaffe i skyggen? Lad dine svar være din rettesnor, når du indretter og passer din have.

• Indret din have for sanserne. Vi er typisk opmærksomme på, hvordan vores have ser ud. Men hvad med de andre sanser? Skønne haveoplevelser kan også handle om dufte, lyde og stemninger.

Pressefoto