Tirsdag den 6. december kl. 19.00-21.00 gæster ledende redaktør ved Ludvig Holberg Skrifter, Peter Zeeberg, Sorø Bibliotek, for at for at fortælle om Holbergs liv og litterære virke.

Holbergs og nutiden
Peter Zeeberg vil tage os med på en tur gennem det litterære virke, der gav Holberg international anerkendelse.
Den kendte forfatter satte et varigt aftryk i teaterverdenen som dramatiker, men også i litteraturen som digter og romanforfatter. Ludvig Holberg havde en mening om næsten alt, og mange af emnerne drager en direkte parallel til nutidens samfund.

Peter Zeeberg, der er forsker og ledende redaktør ved Ludvig Holbergs Skrifter, har udgivet adskillige bøger om Holberg. Han er cand.phil i latin og ph.d fra Københavns Universitet.

Holbergs betydning for Sorø
Ludvig Holberg var en berejst mand, men han kastede alligevel sin kærlige på Sorø og omegn, hvor han købte Tersløsegård. Hans betydning for Sorø ses i vej- og stednavne som Holbergarkaden, Holbergskolen, Holberghaven og Holbergvej. Ludvig Holbergs sarkofag står i Sorøs Klosterkirke ved Sorø Akademi, og det var netop til Sorø Akademi, at han testamenterede store dele af sin formue.

Dansk Teater 300 år

I år markeres landet over Dansk Teater 300 år. Det er 300 år siden, at Ludvig Holberg bragte det danske sprog ind på teaterscenen. Derfor fejrer Sorø Bibliotek dramatikeren, dramatikken som litteratur og litteraturen som dramatik. Hvad gør teater og litteratur for hinanden? Hvordan skriver man dramatisk? Hvordan bruges det danske sprog på dramatisk vis både i teatret og litteraturen – dels af Holberg og dels i samtiden?

Køb billet á 5o kr. på soroebib.dk eller dit lokale bibliotek.

Pressefoto: Foredragsholder Peter Zeeberg