Musik og lyd har en enorm effekt på især vores følelser. Den kan få os til at smile, grine, græde og ikke mindst danse. Musik er en følelse. De mange følelser og effekter vil Sorø Bibliotek nu tage fat i, i en helt ny lytteklub. Så hvis du elsker musik, kan du nu deltage i en månedlig lytteklub på Sorø bibliotek.

Lytteklubben er en gang om måneden, og næste gang er torsdag den 10. november kl. 15.30-17.00.

Inspirer og bliv inspireret
Det sker ofte, at man lytter til et godt stykke musik, som man også synes andre bør høre. Tit vil man også gerne selv inspireres til at høre noget andet end det man lige plejer. Af netop de to grunde, har Sorø Bibliotek startet en lytteklub med fokus på rytmisk musik i alle afskygninger.

I lytteklubben medbringer hver deltager et par eksempler på deres yndlingsmusik, som de gerne vil videreformidle til de øvrige deltagere. På den kan man både give noget videre mens man selv bliver inspireret. Musikken kan enten være streamet fra f.eks. Spotify, medbringes som cd eller findes via YouTube. Biblioteket sørger for det tekniske udstyr.

Bibliotekar, musikentusiast og amatørmusiker
Bibliotekar Per Damsbo Andersen er vært ved lytterklubberne og det er ikke tilfældigt, at det er hans arrangement.

”Jeg har spillet guitar siden jeg var barn, kan spille lidt banjo og ukulele, og jeg har en bred musiksmag, hvilket var det, der fik mig til at tænke på at oprette en lytteklub. Jeg elsker selv at blive inspireret af andre, så det er oplagt, at vi har en lytteklub på biblioteket, hvor vi kan gøre netop det; inspirere hinanden,” fortæller Per.

Alle er velkomne til en hyggelig og inspirerende eftermiddag, og det kræver hverken tilmelding eller særlig musikalske forudsætninger for at deltage. Det kræver kun, at du har lyst til at lytte til og snakke om musik sammen med andre.

 

Foto: ABW