Trods vores magt over naturen udgør jordskælv og tsunamier stadig voldsomme og uforudsigelige trusler mod liv, ejendom og infrastruktur. Men jordskælv holder også Jordens overflade ung, frugtbar og oven vande og afslører detaljer om Jordens dybe indre.

Det fortæller lektor i geofysik ved Aarhus Universitet Bo Holm Jacobsen om, når næste foredrag i den naturvidenskabelige serie fra Aarhus Universitet streames på Sorø Bibliotek tirsdag 1. november kl. 19.

Under foredraget får publikum lejlighed til at lytte til et jordskælv og forske lidt med ørerne: Kan man høre om Jorden er smeltet indeni?

Naturvidenskab på lærred
Med livestreaming er det muligt at komme tæt på forskernes nyeste opdagelse indenfor alle grene af naturvidenskaben. Niveauet er højt, man bliver udfordret, men alle kan være med uanset faglige forudsætninger. A

arhus Universitet sender direkte foredrag om naturvidenskab til mere end 300 steder, for flere tusinde tilhørere på én og samme dag. Det er gratis at deltage, dog kræver det en billet via soroebib.dk eller ved henvendelse på det lokale bibliotek.

Forsker Bo Holm Jacobsen, Foto: Lise Balsby