I 2022 kan vi nyde at Sorø Klosterkirke står helt færdig efter 3 års renovering og derfor har Klassisk i Sorø valgt et bredt program med flere klassiske instrumenter og genrer – fra klassisk orgelmusik til storslået Carl Nielsen fejring.

Programmet byder på messingblæs på søen, opera i det offentlige rum, kammermusik i kirkerummet og stor oratoriemusik med kor, orkester og solister. Kunsterne er både internationale og lokalt forankret og musikken både ny og gammel.

I 2022 vil den store belgisk-franske orgelkomponist Cesar Franck kunne fejre sin 200 års fødselsdag, og det markeres ved en sopran- og orgelkoncert med hans musik på programmet.

Samarbejdet med Sorø Jazzfestival bliver i år med Mads Granum, der både spiller på kirkens orgel og sammen med sin jazzkvintet.

Det lokale klassiske kor Chorus Soranus vil holde traditionen i hævd med en flot finalekoncert. Derudover får musikfestivalen internationalt besøg fra Krakow med en trio for bratsch, klarinet og klaver – Farve Ensemble og Warsaw String Ensemble, der spiller musik af Chopin og Nowakowski samt den koreanske pianist Young-Choon Park, der vil traktere kirkens Steinway-flygel.

Klassisk i Sorø indgår desuden i samarbejde med Historisk Festival og præsenterer et operaforedrag med Henrik Engelbrecht.

Billetsalg foregår primært via Ticketmaster. Her kan man hjemmefra gå ind på www.ticketmaster.dk og købe billet, som forevises ved indgangen. Billetsalget er startet!

Derudover er det muligt at købe billet i forvejen på Sorø Bibliotek eller kontant/mobilepay ved indgangen fra en time før. Billetpriserne varierer lidt fra koncert til koncert, se programmet for de enkelte koncerter. Børn/unge under 18 har gratis adgang til alle koncerter – undtagen koncerten på Sorø Bådfart.

Yderligere programinformation kan ses på www.soroemusik.dk eller på musikfestivalens Facebook.