I anledning af den store 300 års-fejring Mario Pirovano opfører Holberg og Dario Fo på Tersløsegaard.

Nogle gange bliver en roman til film. På Tersløsegaard kan der hen over sommeren opleves, at en bog bliver til udstilling. Bent Holms bog ’Holbergs masker. Komik og satire i 300 år’ foldes ud i rum, tekster, billeder og genstande.

Nu føjes også ’forestilling’ til formaterne. Bog og udstilling handler om Holbergs inspiration i den italienske maskekomedie. Den 17. juli gæster den italienske skuespiller Mario Pirovano Tersløsegaard, og optræder med Holberg og Dario Fo i en engelsk ny-oversættelse. Når Pirovano spiller uddrag af ’Jeppe på Bjerget’, føres Holberg tilbage til de italienske rødder.

Pirovano arbejdede gennem tre årtier tæt sammen med Nobelpristageren Dario Fo, som var den største moderne arvtager til maskekomedien. Udover Holberg vil Pirovano også spille Fos monolog ’Zannis sult’, som tilmed er beslægtet med Holbergs ’Jeppe’.

’Zannis sult’ handler om den fattige mand, som pludselig ser sig løftet op i eventyrlig overdådighed, men lige pludseligt må se i øjnene, at det hele kun var en skøn drøm – en illusion.

Tersløsegaard – en unik ramme for årets store fejring Tersløsegaard er det eneste af Ludvig Holbergs boliger der eksisterer den dag i dag. Hverken boliger i fødebyen Bergen, eller i det Københavnske er bevaret. Fejringen af 300-året for dansk teaters fødsel, hvor Ludvig Holberg stod bag den allerførste komedie i 1722, foregår derfor i de smukkeste og mest ideelle rammer på Tersløsegaard.

Pirovanos forestilling bindes sammen af Dario Fo- og Holbergspecialisten dr.phil. Bent Holm.

Dato: 17. juli 2022 kl. 14.00

Billetter koster 150 kr. og giver adgang til forestillingen og til udstillingen ’Holbergs masker’.

Billetter bestilles på: post@tersloesegaard.dk.

Læs mere på www.tersloesegaard.dk

 

Foto: Maria Pirovano