Få viden og konkrete idéer til, hvordan du kan hjælpe biodiversitet og klima hjemme i baghaven eller sætte gang i et grønt fællesskab i dit eget lokalmiljø.

Temaet for dette arrangement er biodiversitet og klima med fokus på, hvordan man nemt kan komme i gang med små tiltag, der gør en stor forskel – hvadenten det er for sig selv i egen have eller i fællesskab med naboer, boligforeninger eller andre.

Måske har du bare lyst til at komme i gang i det små derhjemme, måske har du allerede en spirende idé til et grønt, bæredygtigt initiativ i dit lokalområde.
Ofte går vi rundt hver især med en idé, der drukner i hverdagen. Og ofte kan et møde med andre eller inspiration fra kyndige folk, være det som sætter gang i et tiltag.
Denne eftermiddag er i ”det grønne”, biodiversitetens- og klimaets tegn, og vi er så heldige af få besøg af tre kapaciteter der gavmildt vil dele af deres viden og erfaring i at ”gøre en forskel sammen”.

Endelig deltager en repræsentant for Naturpuljen 2024, som kan vejlede dig der er så langt med din idé, at du tænker i at søge midler.

Program: Oplæg v. Grønne Nabofællesskaber, Kongskilde Naturcenter og Naturpuljen

Bent Mariager fra Grønne Nabofællesskaber og Signe Friis fra Kongskilde Naturcenter kommer denne eftermiddag med oplæg om biodiversitet og klima – og giver eksempler på konkrete, bæredygtige tiltag, vi selv kan sætte i gang i fællesskab og i hverdagen.

Med Grønne Nabofællesskaber lærer du flere at kende i lokalområdet, hvor I sammen finder ud af hvilke, og hvordan i I vil igangsætte flere handlinger sammen. I fællesskaber kan vi mere end individuelt hver for sig. Det er sjovt, og man får nye venner.

Signe Friis deltager med repræsentant fra Naturpuljen med et oplæg, der kan hjælpe initiativerne på vej: Vil du bidrage til biodiversitet hjemme hos dig selv? Deltag i vores oplæg om forskellige måder at fremme biodiversitet, der passer til enhver smag og have, fra pæne staudebede til mere vilde løsninger. Uanset om det er i en lille have eller et større boligselskab, har vi inspiration til dig!

Praktisk info:
Tid: 16:00 – 17:30
Pris: Gratis
Sorø Bibliotek
Lokalitet: Store Læsesal -1. sal
Målgruppe: For voksne

Foredraget er gratis at deltage i, men kræver billet af pladshensyn. Bestil billetter her