Dette indhold er sponsoreret

Neutrik stikket er en type jackstik, der anvendes til forbindelse af elektrisk udstyr. De fleste livemusikere bruger dem, fordi de er særligt holdbare og kan tåle at blive brugt igen og igen. De er også nemme at bruge, og det er derfor ofte den type stik, som anvendes på scenen.

Hvilket fordele er der ved neutrik stikket?
Neutrik stik har en række fordele i forhold til andre typer stik. For det første er de meget holdbare og kan derfor tåle at blive brugt igen og igen. De fleste andre stik vil typisk gå i stykker efter et par års brug, men neutrik stikkene holder i mange år. Yderligere er de også meget nemme at bruge, da man ikke behøver at bruge særlige værktøjer for at kunne sætte dem fast. Dette gør det også muligt for selv den uerfarne bruger at kunne sætte dem fast uden problemer. Endelig er stikkene også meget fleksible, hvilket betyder at de kan bruges til mange forskellige formål.

Er der nogen ulemper?
Neutrik stik er overordnet set meget pålidelige. De fleste af producenterne giver en garanti på deres produkter på op til 10 år, og det er i sig selv en indikation på stikkets holdbarhed. Dog kan der også tælles et par ulemper. For det første så er de ofte dyrere end almindelige stik. Dette skyldes dels deres høje kvalitet og dels deres lange levetid – på sigt er det meget muligt den bedste investering, men i købsøjeblikket skal man smide nogle flere penge. En anden ulempe er, at stikket ikke passer til alle typer af udstyr. Hvis man har et gammelt anlæg eller noget udstyr med specielle stikkontakter, kan det derfor være svært at finde neutrik stik, der passer til dette udstyr.

Hvordan vælger man det rigtige neutrik stik til sin udstyr?
Der er mange forskellige typer af neutrik stik, og det kan derfor være svært at vide, hvilket stik man skal vælge til sit udstyr. De kan fås både som jack- og xlr stik, ligesom de kan fås til strømforsyninger og phono stik. Derfor er første skridt at være bevidst om, hvilket udstyr man har. En guitar bruger typisk et enkelt 6,3 mm jackstik, men mange keyboards anvender stereooutput. Mikrofoner kræver xlr kabler, ligesom mixere, højttalere og DI’s gør. Få derfor et overblik over, hvad dit udstyr kræver, inden du køber stikkene. Derefter bør man overveje hvor ofte man bruger sit udstyr. Er det noget du bruger meget eller måske kun engang imellem? Det har betydning for, hvor robust et stik, man burde investere i, så man ikke får unødige udgifter hele tiden.

 

Neutrik stikket er en type jackstik, der anvendes til forbindelse af elektrisk udstyr. De fleste livemusikere bruger dem, fordi de er særligt holdbare og kan tåle at blive brugt igen og igen. Foto: ABW