Flere frivillige organisationer byder ind med hjælp til ukrainske flygtninge. Så hvis du gerne vil hjælpe, er der masser af muligheder.

Sorø Kommune modtager mange henvendelser fra borgere, som gerne vil hjælpe de ukrainske flygtninge, som måtte komme.

Kommunen er derfor i dialog med en række frivillige organisationer, som har stor erfaring med flygtninge og står klar til hjælpe ukrainerne.

Konkret har Sorø Kommune har indgået en aftale med Røde Kors om at stå for formidling af sproglig bistand (frivillig tolkehjælp) til flygtningene. Røde Kors formidler desuden venskabsfamilier, der kan hjælpe flygtningene med at forstå det danske samfund og føle sig velkomne. Dansk Flygtningehjælp tilbyder lektiehjælp, hjælp til at lære dansk mv. Og Dansk Folkehjælp står for drift af det modtagecenter for asylsøgere, som kan blive etableret i Sorø Hallen.

Konst. velfærdsdirektør Henrik Madsen siger:

”De frivillige og civilsamfundet viser virkelig sin styrke i en situation som denne. Når vi rækker ud fra kommunens side, oplever vi, at organisationerne træder ind i opgaverne med stor erfaring og kyndighed, og vi er dybt taknemmelige over den kæmpe indsats, de er klar til at gøre for de ukrainere som måtte komme hertil.”

Vil du hjælpe?
Hvis du som borger har lyst til at gøre en forskel og hjælpe de ukrainske flygtninge, er der rig mulighed for at byde ind med mange former for hjælp. Kontaktinfo til foreningerne kan findes på kommunens hjemmeside soroe.dk.

Foto: ABW