Bestyrelsen i Frivilligcenter Sorø er glade for at annoncere, at Frivilligcentret har fået ny centerleder pr. 1. april 2022. Frivilligcenter Sorø er en frivillig selvejende institution, som har til formål at støtte, udvikle og synliggøre det frivillige arbejde i hele Sorø kommune og som støttes af såvel staten som Sorø Kommune.

Frivilligcenter Sorø har til huse på Tokesvej 1, 1. sal, 4180 Sorø, men håber med Kommunens hjælp at finde nye lokaler, hvor det bliver muligt at videreudvikle samarbejdet med de mange foreninger med socialt sigte.

Frivilligcenter Sorø holder generalforsamling for alle nuværende og potentielle medlemsforeninger d. 3. maj 2022 fra kl. 18 i Stenlille Kulturhus, hvor der være mulighed for at møde både centerleder og bestyrelse.

I anledning af at Frivilligcenter Sorø har fået ansat en ny centerleder til at støtte op om arbejdet, har bestyrelsen bedt Christina Hannine om at fortælle lidt om sig selv:

”I bund og grund er jeg en ildsjæl, både privat og professionelt. Jeg blev færdiguddannet som socialrådgiver i 2003 og arbejdede under min uddannelse for Røde Kors i København, som frivilligleder i Kvindecentret på Jagtvej i København. Frivilligt arbejde har fyldt det meste af mit liv, lige fra frivillig schweisshunde træner og prøveleder, til frivillig rådgiver/bisidder for sårbare udsatte borgere.

Tidligere arbejdserfaringer, som har relevans til nuværende stilling som leder for Frivilligcenter Sorø, kulturhusleder Korsør, kulturhusleder Karlemoseparken Køge, studenterhusleder Slagelse, værestedsleder Cafe Dagmar, Ringsted.
Privat komponerer og udøver jeg musik, og kunne min skala før jeg kunne alfabetet. Og så er jeg den lykkelige ejer af en stor køkkenhave, hvor alt bliver gjort med muskelkraft, ingen maskiner. Her bliver brugt mange timer imellem havtorn, blåbær og nyanlagte grønsagsbede.

Jeg er opvokset på Vestsjælland og har boet i området det meste af mit liv, og er derfor godt lokalt kendt. Hvilket også er en af de fordele, som jeg kan gøre brug af i stillingen som leder for Frivilligcenter Sorø.

I øjeblikket er jeg ved at sætte mig grundigt ind i arbejdet i Frivilligcenter Sorø, men planlægger at tage på besøg hos medlemmer og samarbejdspartnere i løbet af sommeren, hvilket jeg glæder mig meget til. Jeg er meget glad for at have fået stillingen i Frivilligcenter Sorø og ser frem til at et godt og konstruktivt samarbejde med alle medlemmerne og interessenter.

En af de første ting, som Jeg ser som en vigtig opgave, er at finde nye lokaler med nem adgang også for dårligt gående, et Frivilligcenter, der har åbne døre for alle, pensionisten, den unge skoleelev, den sårbare, den enlige, de nye danske, ja et stort levende Frivillighus.”

 

Centerleder Christina Hannine på sin første arbejdsdag på Frivilligcenter Sorø, hvor bestyrelsen inviterede på morgenmad. Foto: Rolf Lehrmann
Frivilligcentrets bestyrelse og den nye centerleder, som er ansat pr. 1. april 2022. Fra venstre: Jesper Thomsen, Rosa Madsen, Anne Birthe Ottsen, centerleder Christina Hannine, Elisabeth Rasmussen, Rolf Lehrmann og formand for bestyrelsen Michael Daugaard. Foto: Rolf Lehrmann