Seks professionelle billedkunstnere går sammen om at skabe en skulptur udstilling i en tidligere grusgrav i Sorø.

Kunstnerne, der alle har tilknytning til nærområdet omkring Sorø, udstiller skulpturelle værker, der på hver sin måde går i dialog med grusgravens forandrede landskab. Sten, jord og grus indgår som en del af værkernes råmateriale, og udstillingen udfolder hermed helt nye forbindelser og sammenhænge mellem kunst, materiale og natur.

Udstillingen byder blandt andet på en overdimensioneret perlekæde i keramik der er trukket gennem landskabet, et kæmpe-fossil i hugget marmor, samt sovepiller, indstøbt i tonstunge sten.

Sammen stiller kunstnerne spørgsmål til, hvordan grusgraven kan spejle os som mennesker og vores midlertidige tilstedeværelse på jorden, vores forsøg på at udnytte og tæmme naturen, samt vores trang til ejerskab over den. Samtidig kan grusgravens materiale-lag ses som en spejling af menneskekroppen; stierne er som neurale spor og årer, som en kropslig hukommelse i dybden.

I samarbejde med de lokale ildsjæle, Tora Strand og Ole B. Nielsen, der for tredje år i træk stiller området til rådighed for en kunstudstilling, ønsker kunstnerne at skabe en anderledes kunstoplevelse der står i kontrast til de traditionelle, institutionelle rammer på gallerier og museer.

Der er fernisering fredag d. 17. juni kl. 16-18, hvor kunstnerne vil være til stede. Herefter kan udstillingen besøges i de efterfølgende tre uger, lørdag og søndag kl. 13-16.

Udstillingstitel:
Deep dive, fremkaldte lag
Kunstnere:
Nanna Riis Andersen
Regitze Engelsborg Karlsen
Johanne Skovbo Lasgaard
Freja Niemann Lundrup
Morten Plesner
Dan Stockholm

Fernisering: 17. juni kl. 16-18. Kunstnerne vil være til stede

Periode: 17. juni – 3. juli 2022

Åbningstider: Lørdag og søndag kl. 13-16, samt efter aftale (tlf. 21371690)

Adresse: Sognefogedvej 24, 4180 Sorø

Pressefoto
Pressefoto