Lokalarkivet i Dianalund havde den 1. november planlagt en fortælleaften om dramatiske, men ukendte historier fra Dianalund og omegn. Pga. Folketingsvalget er arrangementet flyttet til den 8. november kl. 19.

Det sker i Borgerhuset, Sømosevej 44, hvor du bl.a. vil kunne høre…

Historien om ham der blev tvunget til – helt frivilligt – at melde sig til Østfronten i foråret 1944.

Eller ham, der døde 2 gange i koncentrationslejren Neuengamme.

Eller de 13 bomber, der faldt i Nærheden af Nordrup i 1941.

Eller hvordan Gestapo fandt ud af at Erik Rasmussen og Langkjær Petersen var frihedskæmpere? Og hvorfor Gestapo i København interesserede sig for, hvad der skete i en lille afsidesliggende landsby som Dianalund, når der skete langt større og langt alvorligere ting i København.

Ved du, at 10 % af os, der lever i dag, ville have været krøblinge, aldrig være født eller have været døde, havde det ikke været for 2. Verdenskrig?

Hvad skete, der med rovmorderne i Verup, der røvede og slog en 80 årig mand ihjel i foråret 1945. Blev de sendt til Østfronten?

Eller den seksårige dreng, der blev spærret inde i ventesalen på Dianalund Station ag Gestapo?

Eller… Lokalarkivet hører også gerne din historie, f.eks. om den demente dame, der reddede en baby, da en brandbombe slog ned… osv. osv.

Mød endelig op. Også i Dianalund og omegn skete der sære og dramatiske begivenheder. Begivenheder, der i dag stort set er glemt.

Foto: SDL