Tirsdag den 26. april kl. 19 på Sorø Bibliotek kan du høre journalisten, forfatteren og kommentatoren Thomas Larsen fortælle om tilblivelsen af bogen ’De dybeste rødder’, der er baseret på mange, lange samtaler med Dronning Margrethe.

Hvorfor er det vigtigt at kende sine rødder? Hvad vil det sige at være dansk? To spørgsmål som Dronning Margrethe og Thomas Larsen kredser om.

I bogen fører Dronningen an gennem Danmarks historie – fra den fjerneste fortid til nutiden. Hun kender hver en krog af landet og forstår at tage folkesjælen til sig. Med den fælles historie som ballast, viser Dronningen en stærk tro på, at vi kan klare nutidens mange udfordringer, hvis vi vil.

Thomas Larsen har også sit bud på, hvorfor vores fælles historie og diskussionen om danskhed optager så mange mennesker i dag. Undervejs i sit foredrag lægger han op til en diskussion om nogle af de budskaber, som Dronningen kommer med i bogen.

Thomas Larsen er en af landets mest benyttede politiske analytikere i radio og tv, og han var i 1990’erne samtidig forfatter og medforfatter til en række meget omtalte politiske biografier om bl.a. Poul Schlüter, Niels Helveg Petersen, Uffe Ellemann-Jensen, Svend Auken, Mogens Lykketoft og Anders Fogh Rasmussen. Han har desuden skrevet om Malene Schwartz og Inge Genfke.

Foto: ABW