Affald Plus/Sorø Fjernvarme har stor forståelse for, at mange er pressede over de stigende priser i samfundet – ikke mindst energipriserne, hvor gas- og elpriserne virkelig er stukket af. Derfor er ønsket om fjernvarme også stort hos Sorø-borgerne. Trods en usikker tid holder planen – de kan endda rykke en stor bid af etape 3 til etape 1.

De har sendt “rør og fittings” i EU-udbud sammen med forsyningsvirksomheder i Ringsted, Kalundborg, Faxe og Odsherred. Snart følger udbud på gravearbejde og fjernvarmeunits.

Modeller for tilslutning er også på plads
Hidtil har de kun tilbudt én måde at blive fjernvarmekunde på. En tilslutningsmodel, hvor man betalte hele installationen med et engangsbeløb og selv stod for det meste af installationen med hjælp fra en VVS’er naturligvis.

I fredags godkendte Sorø Fjernvarmes bestyrelse yderligere tre tilslutningsmodeller. De er alle abonnementsordninger, hvor service af din fjernvarmeunit er inkluderet. I to af modellerne klarer Sorø Fjernvarme hele installationen, mens du selv skal stå for en del af installationen i den tredje, nye model.

I slutningen af oktober forventer de at have information klar om de fire tilslutningsmodeller samt priser på deres hjemmeside, ligesom de også åbner op for, at nye kunder kan underskrive en egentlig kontrakt.

En del af etape 3 bliver til etape 1
Den nordlige del af etape 3, Frederiksberg Øst, bliver rykket frem, så udvidelsen af fjernvarmenettet her bliver en del af etape 1.

Nærmere bestemt gælder ændringen de adresser, som ligger nord for jernbanen. Det betyder, at beboerne her får fjernvarme 3 år før, det oprindelig var planlagt.

De har endnu ikke opdateret etapekortet, men de har opdateret de enkelte adresser, så du kan søge din frem og få svaret på, hvornår der er planlagt fjernvarme:

Søg på din adresse og se om/hvornår, du kan få fjernvarme

Foto: ABW