Af Jakob Spliid. Medlem af Natur, Teknik og Planudvalget for Venstre.

For nyligt kunne jeg i Sjællandske læse, at Socialdemokratiet foreslår at sænke hastigheden i Lynge til 40 km/t. Forslaget er nu optaget på dagsordenen, på vores udvalgsmøde i Natur, Teknik og Planudvalget d.8/6.
Forslaget er kommet, efter en gruppe borgere i Lynge har haft en artikel i Sjællandske, hvor de beskrev trafiksituationen især omkring Lynge Byvej og Lyngevej.

Først vil jeg gerne rose det meget aktive lokalråd og i øvrigt hele landsbyen, for deres engagement for Lynge. Det er også dejligt at så mange nye børnefamilier har valgt at bosætte sig i landsbyen, som giver en masse liv ”på landet”.

I denne sag kan jeg ikke helt genkende udfordringerne, trods jeg dagligt kører igennem Lynge flere gange, da jeg selv bor i udkanten af Lynge. Jeg har stor respekt for, at man som borger kan føle, at biler kører stærkt når de passerer en, især hvis man samtidigt har sine børn med, som man tager vare på. Om en bil kører 30, 40 eller 50 km/t – det er meget svært at vurdere i farten og målinger viser ofte, at farten er lavere end den kan føles.

På Lynge Byvej medgiver jeg, at der er dårlige oversigtsforhold i svingene ned mod plejehjemmet, som jeg godt kan forstille mig kan give nogle ”nærved-oplevelser”, men mit indtryk, som i øvrigt er underbygget af nedenstående tal er, at der på Lynge Byvej ikke køres specielt hurtigt. Fra d.16/8-24/8-2021, blev der fortaget trafikmåling, som viste at gennemsnitshastigheden på Lynge Byvej er 30,5 Km/t, og på Lyngevej 44,8 km/t.

Jeg stemmer derfor nej til Socialdemokratiets forslag, om sænke hastigheden til det der i dag allerede køres – i dag uden forbudstavler.