Artiklen er sponseret

Er du ved at give op på at følge med i, hvordan priserne på strøm udvikler sig? Du betaler måske bare regningen, når den kommer i indbakken, og så kigger du ellers ikke mere på det. Hvis det fungerer for dig, er det selvfølgelig rigtig fint, men det kan altså også godt være en god idé lige at tjekke en ekstra gang og se, om ikke du kan gøre noget for endda at spare lidt penge hver eneste måned.

Strøm er noget, vi ikke kan undvære. Derfor er det heller ikke noget, man lige kan skære ud ad budgettet – selvom man i nogle tilfælde nærmest kan blive selvforsynende med en vindmølle eller solceller. Hvis det ikke lige er det, der trækker, så kan du i stedet kigge på, om ikke der er penge at spare ved de forskellige elselskaber, der har forskellige tilbud, du kan se på.

Find den bedste løsning
Hvis du har svært ved at finde ud af, hvad du skal kigge efter, er der først og fremmest et par forskellige ting, du kan have for øje. Den ene er, hvor meget det klimavenlige aspekt betyder for dig. Hvis du gerne vil have grøn energi og klimavenlig strøm har du allerede sorteret den første runde af selskaber fra, og du står måske tilbage med et udvalg, der er lidt nemmere at danne sig et overblik over, end du gjorde før.

Herefter kan du kigge på, om du skal have fast eller variabel pris. Med en fast pris ved du altid, hvad du skal betale, så regningen bør være nogenlunde ens fra betaling til betaling, selvfølgelig afhængigt af dit forbrug. Med en variabel pris kan du opleve, at prisen på el falder, fordi dine betalinger følger markedsprisen. Omvendt er der også en risiko for, at priserne stiger, hvis markedsprisen pludselig går op på strøm. Det er en balance.

 

PR-foto