Interessegrupper som lokalråd, grundejerforeninger, borgerforeninger, skoler og daginstitutioner kan snart ansøge om midler til netop deres biodiversitetsfremmende projekt fra Naturpuljen. Puljen har i 2024 200.000 kr. at uddele. Sorø Kommune indleder ansøgningsprocessen med oplæg og workshops om biodiversitet.

Biodiversiteten i Danmark er i krise, og levesteder for planter og dyr bliver færre og færre. Sorø Kommune vil hjælpe den trængte natur på vej, og kommunalbestyrelsen har derfor afsat midler gennem Naturpuljen til blandt andet at fremme biodiversiteten i byområderne.

Naturpuljen har i 2024 afsat 200.000 kr., som lokalråd, grundejerforeninger, borgerforeninger, skoler, daginstitutioner og lignende interessegrupper har mulighed for at ansøge om til netop deres biodiversitetsfremmende projekt.

Kickstart ansøgningen med workshops
Som kickstart til ansøgningsprocessen afholder Sorø Kommune i samarbejde med Kongskilde Naturcenter fire workshops rundt om i kommunen, hvor alle kan deltage uden tilmelding. De fire workshops tager udgangspunkt i det sted, hvor workshoppen afholdes. Workshoppen skal give inspiration til, hvad man selv kan gøre i sin have for at fremme biodiversiteten, og kan give idéer til, hvad puljemidlerne kan gå til af projekter.

Tid og sted for de fire workshops:
• 26. maj – kl. 9.30-12.00 – Sorø, Ved Rådhuset for enden af Holbergsvej
• 26. maj – kl. 13.30-16.00 – Ruds Vedby, Bag friluftsbadet
• 1. juni – kl. 9.30-12.00 – Dianalund, Byparken for enden af Grønningen
• 2. juni – kl. 9.30-12.00 – Fjenneslev, Legepladsen ved Thyrasvej

Få mere information ved oplæg på Sorø Bibliotek
Forud for de fire workshops holder Kongskilde Naturcenter desuden oplæg på Sorø Bibliotek torsdag den 2. maj. Her kan foreninger og borgere få viden om biodiversitet og hente inspiration til, hvordan man kan fremme dyre- og plantelivet på foreningens areal eller hjemme i sin private have. Sorø Kommune vil også deltage og fortælle om Naturpuljen 2024, og hvordan man ansøger om midler fra puljen.

Fakta
Der bliver åbnet for ansøgninger til Naturpuljen 1. juni 2024, og ansøgningsfristen er 1. september 2024.
Maksbeløbet pr. projekt er 30.000 kr. Kommunen vil dog vurdere hver enkelt ansøgning ift., om det giver mening at give et større beløb.
Midlerne uddeles ved, at Sorø Kommune betaler regninger til entreprenør og lignende i forbindelse med projekterne.
Du vil kunne læse mere om, hvordan du ansøger om midler fra Naturpuljen, fra 1. maj på Sorø Kommunes hjemmeside soroe.dk.

Foto: ABW