Onsdag den 4. maj lød startskuddet for aktivitetsforløbet Et naturligt Skridt. Først på programmet var en lokalhistorisk byvandring med historiker Helge Torm, der kunne fortælle om alt fra det gamle rådhus’ skifertag, tempeltræet i Akademihaven til kongelige friller og tidligere undervisningsministres evner på vandski.

De næste syv uger mødes gruppen på ugentlig basis, og programmet byder på en bred pallette af aktiviteter fra naturtræning i Rundskoven, foredrag om senioraktiviteter i Sorø Kommune til en kulturel gåtur og lidt sang og dans.

Forskning viser, at fysisk aktivitet, mental stimulering og socialt samvær er vigtige elementer i at holde hjernen frisk hele livet. Dette kombineres i aktivitetsforløbet Et naturligt skridt.

Et naturligt skridt tager udgangspunkt i at bruge lokale kulturelle tilbud omkring Sorø by, som kan sætte ældre borgere i bevægelse. Et af omdrejningspunkterne er at bruge naturen som aktivitetsarena.

Aktivitetsforløbet vil være fyldt med sjove og spændende aktiviteter og oplægsholdere, der hver især giver bud på, hvordan man kan holde hjernen frisk, ved at bruge naturen og kroppen.

Der er stadig ledige pladser, og for kun 100 kr. deltager man i resten af forløbet.

Der kræves ingen specielle rekvisitter eller færdigheder for at deltage i aktivitetsforløbet, og det er åbent for alle borgere 60 år eller derover.

Man kan læse meget mere om aktivitetsforløbet og købe billet på soroebib.dk

Aktivitetsforløbet er en del af Sorø Kommunes DGI Partnerskabsaftale Sammen om mere bevægelse.
Et naturligt skridt er bl.a. understøttet med midler fra DGI-projektet Hold Hjernen Frisk.

 

’Et naturligt skridt’ den 4. maj. Foto: Elisabeth Tellerup