Svaret er JA! Hvorfor, kan du høre håndarbejdslærer, psykolog og Ph.d Anne Kirketerp fortælle om, når hun gæster Sorø Bibliotek til et spændende foredrag om Craft-Psykologi, mandag den 21. marts kl. 19.

Meningsfuld selvforglemmelse
Du har sikkert opdaget hvordan strikning har gjort et stort comeback? Eller hvor populært det er blevet at upcycle møbler, sy sit eget tøj, støbe i beton osv.? Uanset hvad håndværket er, så handler det om at være så fordybet i aktiviteten, at man oplever en tilstand af ”meningsfuld selvforglemmelse”, når aktiviteten overtager alle tanker. Men hvorfor glemmer vi alt andet for en tid, når vi helliger os arbejdet med craft? Hvad er psykologien bag?

Det er sundt at have mange projekter i gang
Anne Kirketerp vil tage udgangspunkt i sin forskning og sin bog ”Craft-psykologi”, der fortæller hvilke psykiske og fysiske effekter håndværk har, hvordan vi aktiverer det parasympatiske nervesystem gennem håndværk og hvorfor det er godt at have gang i mindst 10 projekter på samme tid.

En vigtig pointe, som Anne Kirketerp kommer med er, at man kan opnå psykologisk trivsel ved at lave en aktivitet en halv til en hel time hver dag, hvor selve aktiviteten er belønningen. På den måde oplever vi flow, ro og positive emotioner. Netop denne pointe er grund nok til at få fat i en billet til dette foredrag, hvor man er mere end velkommen til at medbringe strikketøj, hæklenål eller betonstøbesættet, hvis man altså kan støbe i stilhed. Find billetter og læs meget mere om foredraget på soroebib.dk.

Pressefoto