”Drømmer jeg eller er jeg vågen? Hvad er dette for en herlighed? Jeg tror, jeg er kommet i himmerig, nej, jeg vil forsøge at knibe mig i armen…” Citatet er fra scenen i Ludvig Holbergs berømte komedie, hvor Jeppe (”på Bjerget”) vågner op i baronens seng. Nu kan den drøm blive til virkelighed på baron Holbergs egen herregård i Tersløse.

Tersløsegårds største og meget charmerende lejlighed bliver snart ledig – dog uden seng, en sådan må man selv medbringe!

Det skal dog næppe være en forarmet bondeknold som Holbergs Jeppe, der flytter ind. Uden at kræve akademiske forkundskaber vil bestyrelsen lægge vægt på, at ansøgere har forståelse for de unikke historiske rammer og selvfølgelig gerne kendskab til Holberg.

Der er tale om en 210 kvm. stor sydøstvendt bolig med udsigt over Holberghaven og det vidtstrakte landskab mod Kammergave. Den er i to etager med stort køkken-alrum, havestue og herskabelig dagligstue samt på førstesalen tre rummelige soveværelser med tilhørende påklædningsværelser. Til lejligheden hører ovenikøbet en privat lille have, omkranset af tætte bøgehække.

Tersløsegaard rummer foruden Holbergmuseet fire boliger, som kun sjældent udbydes til leje. Den store lejlighed, der nu bliver ledig, har været beboet af museets hidtidige foreviser, der stopper med udgangen af maj. Det vil derfor være fint, hvis den nye lejer også kan påtage sig at være foreviser, evt. i samarbejde med andre – men det er ikke en betingelse.

Interesserede kan henvende sig til formanden for Tersløsegaards bestyrelse Jørgen Molde (tlf. 20316605, email: jorgenmolde1@gmail.com ).

Nærmere oplysninger om lejligheden og foreviserjobbet kan indhentes hos den nuværende lejer/foreviser – Allan Aistrup (tlf. 24752003, e-mail: post@tersløsegaard.dk).

Foto: ABW