Freja Boe-Hansen stopper som præst i Lynge og Vester Broby kirker. Den første oktober 2022 starter hun nyt job som teologisk konsulent i Folkekirkens Skoletjeneste i Næstved Provsti. Her skal hun medvirke til at inspirere, skabe, udvikle og udarbejde undervisningsprojekter til kristendomsfaget til grundskolerne i Næstved kommune.

“Jeg skal i skoletjenesten fagnørde teologi, etik og religionsfilosofi, spille sammen med andre faggrupper, skuespillere, kunstnere og forfattere, afholde lærerkurser – og formidle kristendommen og livets store spørgsmål til børn og unge i et andet format end forkyndelsen. Det er en drømmestilling med nogle meget favorable arbejdsvilkår, som jeg har takket ja til,” fortæller Freja Boe-Hansen i sin afskedshilsen på kirkernes hjemmeside.

“Jeg er så taknemmelig for de syv år, jeg har været jeres præst her i sognene – for det stærke og gode samarbejde, den glæde, velvilje og imødekommenhed, som jeg er blevet mødt af fra jer i menigheden, i menighedsrådene og blandt kollegerne i begge kirker. I leger med på skæve ideer, synger glade med på nye salmer, gentænker kirkelivet under en alt for lang coronanedlukning og bakker op om kirken som en grundpille i lokalsamfundet og i menneskelivet,” skriver hun.

Der er afskedsgudstjenester ved høstgudstjenesterne den 2. oktober kl. 9.00 i Lynge Kirke og kl. 10.30 i Vester Broby Kirke.

 

Foto: Lynge og Vester Broby Kirker