Rappelling, modeshow med arbejdstøj og pølser ad libitum udgjorde programmet for dette års sommerfest i Sorø Erhvervs Elev- og Lærlingenetværk. Netværket kunne samtidigt fejre, at det er fem år siden, det som det første af sin slags i Danmark, kunne invitere elever og lærlinge i Sorø Kommune til netværksarrangement.

Cicilie Jensen og Jonas Christensen var for første gang i deres elevtid hos Hørkram til netværksarrangement for elever og lærlinge.

– Vi synes faktisk, det er rigtig hyggeligt, fordi man får lært hinanden bedre at kende. Og samtidig får man også mødt elever og lærlinge fra andre virksomheder og lærer mere om deres uddannelser, sagde Cicilie Jensen inden hun skulle rappelle ned ad de knap 30 meter høje Sorø Siloer.

Virksomheden ASA-LIFT havde seks lærlinge med til sommerfesten, og lærlingeansvarlig, Carlos Shakshaki, var glad for at han havde hørt om arrangementet

– Sådan nogle her arrangementer er jo guld værd. I starten var drengene lidt skeptiske, men i løbet af efterdagen kom flere hen og sagde, hvor fedt, de synes, det var at være med. Og så er det jo virkelig også noget, der er med til at skabe positiv opmærksomhed på erhvervsuddannelserne, for de er altså mere spændende, end man måske lige går og tror. Og det passer lige ind i ASA-LIFTs ånd, da vi gerne vil gøre lidt ekstra for vores lærlinge.

Og netop dét, var også den oprindelige idé med netværket, da det i 2017 holdt det første arrangement med sejltur på Sorø Sø og spisning på Parnas.

– Tanken er jo, at de her arrangementer skal være med til at skabe et godt sammenhold på tværs af brancher og virksomheder i kommunen. Og så skal de også være med til at vise, at det er fedt at tage en erhvervsuddannelse. Og er du elev eller lærling i Sorø Kommune, er der altså nogle virksomheder, som gerne vil gøre noget ekstra for dem i deres læretid, siger erhvervschef Laila Carlsen.

Elev- og Lærlingenetværket er en del af Sorø Kommunes skole-virksomhedssamarbejde, og bag arrangementerne står Sorø Erhverv og en række lokale virksomhedsledere. I alt var godt 60 elever og lærlinge med ledere fra 9 Sorø virksomheder med til sommerfesten. Alle virksomheder i Sorø Kommune, som har enten elever eller lærlinge, kan tilmelde sig Elev- og lærlingearrangementerne.

 

Carlos Shakshaki, ASA-LIFT, på vej op og rappelle. Foto: Sorø Kommune
Cicilie og Jonas, Hørkram. Foto: Sorø Kommune
Modeshow. Foto: Sorø Kommune
Sorø siloerne. Foto: Sorø Kommune
På vej ned ad siloen. Foto: Sorø Kommune
Det gik heldigvis meget godt. Foto: Sorø Kommune