Bladene falder af træerne og det er tid til efterårsferie! Museum Vestsjælland byder på et hav af familieoplevelser.

Få håret sat med Carmen Curlers i Kalundborg, tag på tidsrejse til oldtiden i Odsherred og lyt til H. C. Andersens eventyrfortællinger for børn i Slagelse. I kan også vælge at hygge jer med porcelænsmaling og lave kartoffelmarcipan i Holbæk, være en spillebrik i Sorø, opleve en skoledag som for 100 år siden på Flakkebjerg Skolemuseum eller besøge Ringsted Vindmølle og prøve at grutte korn i børnehjørnet.

Se alle aktiviteter her

Events og workshops

Efteråret byder på hyggelige workshops, hvor du kan få hjælp til din slægtsforskning, deltage i danske sanglege eller besøge grafisk værksted med linoleumstryk på kunstmuseet i Asnæs. Er du mere til UHYGGE, så kom med til de mere skræmmende events: Nat på Museet i Kalundborg, De dødes Nat i Slagelse og Halloween med mørkets uhyggelige væsner i Sorø! Som noget helt nyt, afholder de også Hedensk julemarked på Odsherreds Museum.

Se alle museernes events her

Jagten på byens historie

Hvis vejret er tillader det, trænger I måske til at komme lidt ud. I kan hele året købe Jagten på byens historie i Sorø, Ringsted, Slagelse og Holbæk og så er det helt op til jer (og vejret) hvornår I går turen.

En pakke inklusiv hæftet med fortællinger, et kort, et quizløsningsark, et kompas og et clipboard koster 95 kr. og kan købes i museumsbutikken.

Se åbningstiderne på Sorø Museum

Foto: ABW