Mon ikke de fleste af os kender det: De gode øjeblikke. Stjernestunderne sammen med børn, børnebørn, familie og venner, når vi f.eks. leger, spiller eller i fællesskab løser en opgave med tid til den samtale, som nutidens medier ofte stjæler fra os.

Melder du dig som frivillig til Røde Kors’ landsindsamling sammen med børn eller børnebørn, får du chancen for sådan en stjernestund. At have dit barn eller barnebarn helt for dig selv i 2-3 timer. Tid til at fortælle. Tid til at lytte. Og samtidig række andre børn, både herhjemme og i udlandet, en hjælpende hånd.

Røde Kors’ landsindsamling søndag d. 2. oktober handler i år om børn. Børn ramt af katastrofer i Ukraine, Yemen og Afghanistan, der har desperat brug for livreddende mad, vand, akut lægehjælp, psykosocial støtte og beskyttelse.
Og til børn i udsatte familier i Danmark, hvor voksne kæmper med job-usikkerhed, sygdom og økonomiske bekymringer. Børnene står udenfor, fordi der ikke er penge til fritidsaktiviteter, ferier, fødselsdage og alt det andet, deres klassekammerater deler og taler om. Pengene er med til at gøre en forskel for familier og børn, der føler sig ensomme og uden for fællesskabet.

Meld dig som frivillig. Kontakt lokalformand for Røde Kors i Sorø, Niels Mortensen på tlf. 30 59 68 88 eller mail: niels@skyt-mortensen.dk

Modelfoto: Peter Sørensen.